Ραμαζάνι: Η TİKA δίνει τρόφιμα στους άπορους Μουσουλμάνους της Σερβίας


Απρίλιος 29, 2021. 21:53. Ελλάδα.

Σερβία.

Επισιτιστική βοήθεια δόθηκε σε όσους έχουν ανάγκη στην πρωτεύουσα Βελιγράδι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Erenler Sofrası» που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Ο Τούρκος πρέσβης στο Βελιγράδι Χάμι Ακσόι, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή διανομής, δήλωσε ότι το Ραμαζάνι είναι ένας μήνας ενότητας και αλληλεγγύης και ότι η TIKA υποστηρίζει τους Μουσουλμάνους με το έργο «Erenler Sofrası».

Δηλώνοντας ότι η TIKA παραδίδει περισσότερα από 2.000 πακέτα βοήθειας στους απόρους, ο Ακσόι είπε ότι «Το Ραμαζάνι είναι ο μήνας της ανταλλαγής. Εδώ, μοιραζόμαστε και τα δύο πακέτα του Ραμαζανιού και μεταδίδουμε την αγάπη και τους χαιρετισμούς μας στους πολίτες μας»,  είπε.

Ο επικεφαλής του Βελιγραδίου, Χαλίντ Μάλιτς, ευχαρίστησε την TIKA για τη βοήθειά της δηλώνοντας:

«Έχουμε πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν τους ξεχάσαμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού» είπε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή συμμετείχε επίσης ο συντονιστής της TİKA Βελιγραδίου Çağla Tosbat.

Στη μνήμη της επετείου του θανάτου των Γιουνούς Εμρέ, Χατζή Μπεκτάς Βελλή και Αχί Εβράν, το πρόγραμμα «Erenler Sofrası» από την TİKA προσφέρει σε άτομα που έχουν ανάγκη σε 87 χώρες.

Anadolu

-

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr