Ισραήλ – Γάζα: Διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός


Μάιος 14, 2021. Ελλάδα.

Βηθλεέμ.

Συνεχίζονται οι αραβικές και οι διεθνείς προσπάθειες για τερματισμό του λουτρού αίματος που συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων- υπό το φως της συνεχιζόμενης έντασης με την ισραηλινή επιθετικότητα και την αντίδραση της Αντίστασης με εκτοξεύσεις πυραύλων, σημειώνει παλαιστινιακό δημοσίευμα.

 Το ισραηλινό κανάλι 13, επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός.

Το κανάλι πρόσθεσε ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος μετά από αναφορές ότι απεσταλμένος από την κυβέρνηση Μπάιντεν έφτασε στο Ισραήλ σήμερα το απόγευμα.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Ισραηλινών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων Χαντί Άμρ έφτασε στο Τελ Αβίβ σήμερα.

Αναμένεται να ενισχύσει την ανάγκη δράσης για μια ανεκτή αποκλιμάκωση.

Ο ηγέτης της Χαμάς στο εξωτερικό, Χαλίντ Μεσάαλ, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ένα τουρκικό κανάλι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζονται για να καταλήξουν σε εκεχειρία.

Η εφημερίδα Maariv ανέφερε πηγές που ανέφεραν ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από αιγυπτιακούς, αραβικούς και διεθνείς φορείς, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι η διαμεσολάβηση επιτυγχάνει αποτελέσματα.

Μια άλλη πηγή είπε στο BBC ότι υπήρχε αιγυπτιακή πρόταση που στάλθηκε τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Χαμάς για να σταματήσει η κλιμάκωση για περίοδο 12 ωρών.

Το κανάλι 13 ανέμενε ότι η εντατική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να επιταχύνει το τέλος της κλιμάκωσης και να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία μετά από 5 ημέρες από την έναρξη της.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr