Γαλλία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατιωτικών κατά του Ισλάμ - ανησυχία στη χώρα

φωτό από το γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles


Μάιος 10, 2021. 21:18. Ελλάδα.

 

Οι ανησυχίες και ο πανικός αυξάνονται στη Γαλλία με μια νέα ανοιχτή επιστολή που προειδοποιεί για την απειλή εμφυλίου πολέμου. 

H επιστολή έχει ήδη περισσότερες από 130.000 υπογραφές πολιτών, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν για 160 χιλιάδες υπογραφές.

Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο δεξιό περιοδικό “Valeurs Actuelles”, η γαλλική κυβέρνηση κατηγορείται ότι έκανε 'παραχωρήσεις' στο Ισλάμ.

«Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», γράφει στο κείμενο, το οποίο κυκλοφόρησε ανώνυμα από στρατιώτες πριν αποκτήσει λαϊκή υποστήριξη.

Η νέα επιστολή έρχεται να στηρίξει την πρώτη επιστολή, που εκδόθηκε στις 21 Απριλίου, την 60ή επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ  για την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία της Αλγερίας.

Η πρώτη επιστολή, που προειδοποιεί για τη «διάλυση» της Γαλλίας, υπογράφηκε από έναν αριθμό απόστρατων στρατηγών, καθώς και από τουλάχιστον 18 στρατιωτικούς εν ενεργεία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων  ανώτερων αξιωματικών.

Το τελευταίο κείμενο δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ στο αναφερόμενο περιοδικό, αν και δεν είναι γνωστός ούτε ο αριθμός ούτε οι τάξεις των αρχικών υπογραφόντων, οι οποίοι ανακοίνωσαν μόνο ότι στρατιωτικοί εν ενεργεία.

Ωστόσο, οι συντάκτες της επιστολής περιγράφουν τους εαυτούς τους ως μέλη μιας νεότερης γενιάς στρατιωτικών που έχουν υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ή συμμετείχαν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Έδωσαν τα πάντα για να καταστρέψουν το Ισλάμ και κάνετε παραχωρήσεις στο έδαφος μας», έγραψαν.

Το μήνυμα επέκρινε επίσης την αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης σε μια επιστολή από «πρεσβύτερους» που επεσήμαναν στην επιστολή τον περασμένο μήνα: «Πολεμούσαν για να κάνετε τη Γαλλία ένα αποτυχημένο κράτος;»

«Εάν ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος, ο στρατός θα διατηρήσει την τάξη στο έδαφος του», ανέφερε η επιστολή.


Η Γαλλία πρότεινε πρόσφατα έναν αμφιλεγόμενο νόμο ως μορφή καταπολέμησης αυτού που είπε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ως «ισλαμικός αυτονομισμός», ο οποίος ψηφίστηκε από  τους Γάλλους βουλευτές στην πρώτη ανάγνωση.

Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές στη Γαλλία και στο εξωτερικό κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στοχεύει άδικα στο Ισλάμ.

Η πρώτη επιστολή ήταν μια προειδοποίηση για την «αποσύνθεση» της Γαλλίας.

Στην πραγματικότητα, η πρώτη επιστολή γράφτηκε από 20 απόστρατους στρατηγούς, οι οποίοι κάλεσαν ανοιχτά τον Στρατό να πραγματοποιήσει στρατιωτικό πραξικόπημα και να εκδιώξει βίαια τον πρόεδρο Μακρόν.

Αλλά αυτό που δημιουργεί επιπλέον ένταση είναι το γεγονός ότι άλλοι 80 απόστρατοι στρατηγοί προσχώρησαν στην επιστολή μετά τη δημοσίευσή της.

 

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο Κριστιάν Πίκεμαλ  , ένας 80χρονος απόστρατος στρατηγός και πρώην διοικητής της Λεγεώνας των Ξένων - μία από τις πιο διαβόητες στρατιωτικές μονάδες στον κόσμο.

Έχασε τις τιμές του ως απόστρατος στρατηγός αφού συνελήφθη για συμμετοχή σε αντι-ισλαμικές διαδηλώσεις το 2016.

 

Η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο

 

Στην επιστολή εκφράζεται η ελπίδα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει την ισλαμιστική αποσύνθεση της χώρας.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο προαναφερόμενο περιοδικό, προειδοποιώντας ότι οι «χαλαρές» πολιτικές θα οδηγούσαν σε χάος που απαιτεί «την παρέμβαση των ενεργών συντρόφων μας σε επικίνδυνες αποστολές για την προστασία των πολιτιστικών μας αξιών».

«Είναι καιρός, η Γαλλία κινδυνεύει», έγραψαν οι απόστρατοι στρατηγοί, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να ενεργήσει ενάντια στις "προαστιακές ορδές" - αναφέρεται στους κατοίκους των πλειοψηφικών μεταναστευτικών οικισμών γύρω από τις γαλλικές πόλεις - και σε άλλες ανώνυμες ομάδες που «περιφρονούν χώρα»,  θα οδηγήσει σε «εμφύλιο πόλεμο» και στο θάνατο «χιλιάδων».

 

Και η Μαρίν Λε Πέν έστειλε μήνυμα

 

Στη συνέχεια, η Μαρίν Λε Πέν καλωσόρισε την επιστολή και κάλεσε απόστρατους στρατηγούς να συμμετάσχουν στην εκστρατεία.

«Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στη μάχη που είναι πάνω από όλα μάχες, τη μάχη για τη Γαλλία. Ως πολίτης και γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική, σας υποστηρίζω», είπε.

Η δήλωσή της έγινε την ίδια ημέρα που  έγινε θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα νοτιοδυτικά του Παρισιού, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr