Λίβυος επικεφαλής ασφαλείας: «Άκυρα τα μνημόνια- Οι Τούρκοι εξόντωσαν και απέλασαν πολλά μέλη των φυλών της Λιβύης»


«Αλ Γιασίρ: Οι Τούρκοι εξόντωσαν και έκδιωξαν πολλά μέλη των φυλών της Λιβύης»

Μάιος 8, 2021. 22:39. Ελλάδα.

Ο Αμπντέλ Μονέιμ αλ Γιασίρ, επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του απερχόμενου Γενικού Εθνικού Κογκρέσου, ρώτησε: «Γνωρίζουν αυτοί που υπερασπίζονται την παραμονή των Τούρκων στη Λιβύη ότι οι Τούρκοι είναι ο λόγος για τον εκτοπισμό μεγάλου αριθμού φυλών της Λιβύης από το βορρά προς το Λιβυκό νότο και τις γειτονικές χώρες.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του απερχόμενου Γενικού Εθνικού Κογκρέσου πρόσθεσε, σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook σήμερα, λέγοντας: «Εξόντωσαν πολλούς από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων των Μαχαμίδων, al-Maqarha, al-Mazra'a, Warfalla,  τους υιούς Suleiman, al-Qadhadfa, al-Nawail, προετοιμάζονται και για άλλους. Γνωρίζετε ότι κάνουν τη μεγαλύτερη προσβολή σε αυτήν τη χώρα;


Άκυρα τα μνημόνια με την Τουρκία


Χθες, ο αλ Γιασίρ είπε ότι αυτό που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης Al-Wefaq (σημ. της κυβέρνησης Σάρατζ) και της Τουρκίας είναι απλά μνημόνια κατανόησης.

Ο αλ Γιασίρ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook την Παρασκευή: «Τα μνημόνια κατανόησης δεν είναι συμφωνίες και δεν είναι δεσμευτικά, και εάν δεν μετατραπούν σε συμφωνίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, θεωρούνται άκυρα».

Ο αλ Γιασίρ συνέχισε: «Αυτό που συνέβη στα Ηνωμένα Έθνη δεν ήταν η έγκριση αυτών των σημειώσεων, αλλά απλώς μια ειδοποίηση, όχι μια έγκριση. Από όλα τα πρότυπα, καμία προσωρινή κυβέρνηση, ακόμη και ένα κοινοβούλιο σε μεταβατική περίοδο, δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες.

Al Saaa24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr