«Κόμμα Πατρίδα», νέος πολιτικός φορέας στην Τουρκία


Μάιος 18, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η αναφορά για την ίδρυση του «Kόμματος  Πατρίδα» υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η εκπρόσωπος του κόμματος  Γκαγιέ Ουσλουέρ ανακοίνωσε τη λίστα του Ιδρυτικού Συμβουλίου που απαρτίζεται από 82 άτομα και διευκρίνισε την έννοια του συνθήματος και του λογότυπου του κόμματος.

Η εκπρόσωπος του κόμματος Πατρίδα,  σημείωσε ότι η αναφορά για τη σύσταση του πολιτικού φορέα, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτής στη Γιάλοβα, τον Μουχαρέμ Ιντσέ, υποβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.


Το «κόμμα Πατρίδα» / «Memleket Partisi» είναι το 110ο πολιτικό κόμμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Ουσλουέρ είπε: «Λέμε, Θα ​​πάρουμε πίσω το μέλλον μας».

Ως Κόμμα Πατρίδα, σας υποσχόμαστε εδώ σήμερα για να στεφανώσουμε το μέλλον μας με ειρήνη, ελευθερία και δημοκρατία και πάλι για τη νεολαία αυτής της χώρας, για όλους όσους ζουν σε αυτήν τη χώρα», είπε.

Η Ουσλουέρ δήλωσε ότι μετά την παραλαβή των απαραίτητων εγγράφων από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Συμβούλιο  των Ιδρυτών του Κόμματος, συγκλήθηκε και οι πρώτες εκλογές έγιναν για τον πρόεδρο.

 «Ο κ. Μουχαρέμ Ιντσέ εξελέγη ομόφωνα ως ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος πατρίδας», είπε.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr