Οι Παλαιστίνιοι καλούν την Τουρκία και τον Ερντογάν να επέμβει…


Μάιος 14, 2021. Ελλάδα.

Συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακούστηκαν μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος αλ Ακσά, το οποίο είχε μετατραπεί σε έδαφος μάχης με τους Ισραηλινούς, όπως σημειώνει η τουρκική Yeni Safak.

Πάνω από είκοσι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, καλώντας, μάλιστα,  τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν «Είμαστε εδώ, για τον Αλλάχ, έλα Τουρκία, έλα Ερντογάν!»

Τα συνθήματα ηχούσαν στο συγκεντρωμένο πλήθος  «Άιντε Τουρκία! Άιντε Ερντογάν!» [«haydi Türkiye! Haydi Erdoğan»].

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για στρατιωτική υποστήριξη στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Τζαμί Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, το οποίο βρίσκεται υπό κατοχή».
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Ισλαμικής Υπηρεσίας Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ, αναφέρθηκε ότι περισσότεροι από 20 χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στην προσευχή της Παρασκευής στο Masjid al-Aqsa.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr