Άγκυρα: Η ‘τουρκική’ μουσουλμανική μειονότητα είναι στοιχείο δύναμης της Ελλάδας


Μάιος 6, 2021. 21:48. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν επιβεβαίωσε, την Πέμπτη, ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα (την οποία χαρακτήρισε ως ‘τουρκική’) είναι ένα στοιχείο της δύναμής της και δεν υπήρξε ποτέ πηγή προβλημάτων.

Ο Κιράν έφτασε στην πόλη Κομοτηνή στην Ελλάδα, την Τετάρτη, και συναντήθηκε εκεί με τον Μουφτή Ιμπραήμ Σαρίφ και έλαβε ενημέρωση σχετικά με τους όρους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Επισκέφτηκε τον τάφο του Δρ.  Σαντίκ Αχμέντ, ένα από τα εξέχοντα ονόματα στην υπόθεση της Δυτικής Θράκης, και έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους εκεί.

Ο Κιράν είπε ότι η μουσουλμανική μειονότητα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα, υποδηλώνοντας ότι η χώρα του δεν θα μείνει αδρανής.

Τόνισε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της «τουρκικής» μουσουλμανικής μειονότητας.

Εξήγησε ότι η χώρα του έχει αναβιώσει τον πολιτισμό της συνύπαρξης για εκατοντάδες χρόνια και ανέφερε το πρωινό που είχε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκπροσώπους θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία την Τετάρτη.

Πρόσθεσε, «Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαμένει στη Δυτική Θράκη είναι ένα στοιχείο της δύναμής της και δεν υπήρξε ποτέ πηγή προβλημάτων, ούτε θα είναι».

Η περιοχή της δυτικής Θράκης στη βορειοανατολική Ελλάδα φιλοξενεί μια μουσουλμανική μειονότητα την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τουρκική» και πιστεύει ότι αντιμετωπίζει πολιτικές διακρίσεις από τις ελληνικές αρχές.

Turk Press (αραβικά)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr