Κωνσταντινούπολη: Τούρκοι διαδήλωσαν μπροστά από το ισραηλινό προξενείο


Μάιος 8, 2021. 22:10. Ελλάδα.

 

Παρά την απαγόρευση που επιβλήθηκε στην Τουρκία εξαιτίας των μέτρων κατά του Covid-19,  εκατοντάδες Τούρκοι  διαμαρτυρήθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Τζαμί Αλ Ακτσά και τις προσπάθειες των Ισραηλινών δυνάμεων να εισβάλουν στο τζαμί και να εκδιώξουν τους πιστούς και τους παρατηρητές.

Οι  Τούρκοι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα: «Ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος», «Θα περπατήσουμε στο μονοπάτι των μαρτύρων», «είμαστε ένα έθνος, αδέλφια, και θα κερδίσουμε» και «χιλιάδες χαιρετισμούς από Κωνσταντινούπολη στην αντίσταση στη Γάζα».

Σε ομιλία προς τους διαδηλωτές, ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, επικεφαλής του Τουρκικού Οργανισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας, αναφέρθηκε στην αδικία που ασκείται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη.
Τόνισε ότι κάθε επίθεση εναντίον του Αλ-Ακσά και των μουσουλμάνων της Παλαιστίνης είναι χτύπημα στις καρδιές κάθε παιδιού και νέου στην Τουρκία.

Τόνισε ότι κάθε Τούρκος πολίτης, ανεξάρτητα από τη σχέση και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, σκέφτεται για τις αδικίες στις οποίες εκτίθεται ο παλαιστινιακός λαός.

Ο Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε γιατί ο κόσμος ήταν σιωπηλός, ο οποίος υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα και ίδρυσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενόψει της αδικίας του Ισραήλ στους Παλαιστινίους.

Οι αυλές και τα παρεκκλήσια του τζαμιού Αλ Ακσά την Παρασκευή το απόγευμα έζησαν συνεχείς ισραηλινές "επιθέσεις" εναντίον των προσκυνητών, πυροβολώντας με λαστιχένιες σφαίρες, αέριο και ηχητικές βόμβες στους προσκυνητές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 205 ατόμων,  όπως ανέφερε η «Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου».

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «επιτέθηκαν στις γυναίκες και έριξαν χειροβομβίδες.
Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για αποφάσεις που εκδίδονται από ισραηλινά δικαστήρια για εκκένωση παλαιστινίων οικογενειών από σπίτια που χτίστηκαν το 1956.
Ισραηλινοί έποικοι ισχυρίζονται ότι τα σπίτια χτίστηκαν σε γη που ήταν ιδιοκτησία των Εβραίων πριν το 1948.

Arabi 21

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr