Η Αλβανία παρέλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V


Μάιος 2, 2021. 18:42. Ελλάδα.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων  ανέφερε ότι η Αλβανία είναι μία από τις 64 χώρες οι οποίες πραγματοποιούν το εμβόλιο "Sputnik V" κατά του Covid 19.

Αυτό ανέφερε το  "Interfax",, σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα το οποίο σημειώνει ότι  η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου έχει ήδη παραδοθεί στη χώρα.

Την Παρασκευή το "Sputnik V" εγκρίθηκε για χρήση στην Τουρκία. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι παραδόσεις του εμβολίου αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στην ΕΕ, μόνο η Ουγγαρία χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο κοροναϊού.

Όπως αναφέρθηκε, ο τσεχικός ρυθμιστής φαρμάκων δεν διαθέτει αρκετά δεδομένα για να αξιολογήσει επαρκώς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για κλινικές δοκιμές.



Σχόλια στο ουκρανικό δημοσίευμα:

Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο σχόλια από το ουκρανικό δημοσίευμα:

Πρώτο:

«Αγοράζοντας ρωσικά αγαθά, ο κόσμος αυξάνει τα έσοδα στον ρωσικό προϋπολογισμό, και τι χρηματοδοτείται από τον ρωσικό προϋπολογισμό εκτός από τις ανάγκες των Ρώσων; Ακόμα κι αν το ρωσικό εμβόλιο είναι εξαιρετικά φθηνό και εξαιρετικά αποτελεσματικό, εξακολουθεί να έχει παρενέργειες με τη μορφή χρηματοδότησης για εγκληματικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Αλλά προφανώς στην Ουγγαρία, την Αλβανία και την Τουρκία δεν είναι ορατές αυτέτς για κάποιο λόγο.

Δεύτερο:

Μπορείτε να καταλάβετε γιατί η ΕΕ δεν βιάζεται να καταχωρίσει το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V»;

 Έχουν επαρκή αριθμό εμβολίων Moderna, BioNTech / Pfizer, Johnson * Johnson και Oxford / AstraZeneca.
Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω τον ΠΟΥ, γιατί δεν συμφωνεί με την επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V»;

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr