Αλαλούμ οι Αλβανοί: Ο δικέφαλος αετός είναι βυζαντινό σύμβολο, δεν μας εκφράζει!


Ιούνιος 19, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γνώστες της ιστορίας δεν διστάζουν να πουν την αλήθεια στο αλβανικό κοινό.

Ο Σκεντέρμπεης- Γεώργιος Καστριώτης που έλαβε τον τίτλο του μπέη Αλέξανδρου- Σκεντέρ Μπέης- ήταν χριστιανός που πολέμησε τους μουσουλμάνους Οθωμανούς μέχρι το τέλος της ζωής του.  Στις γιορτές των μουσουλμάνων Αλβανών στην κεντρική πλατεία των Τιράνων που φέρει το όνομα του ‘ΣκεντέρΜπέη’ το άγαλμά του καλύπτεται για να μην θιγούν οι  Αλβανοί πιστοί του Ισλάμ.

Χθες, ο Μάρκ Μάρκου στην  τηλεοπτική εκπομπή «Opinion» έφερε στη δημοσιότητα ένα ακόμη ‘κακό’. Ο δικέφαλος αετός της αλβανικής σημαίας δεν είναι αλβανικό σύμβολο, αλλά είναι βυζαντινό, των Ρωμιών.

Γράφει το δημοσίευμα:

«Φανταστείτε εάν αυτό το έλεγε ο Gezim Kelmendi ή κάποιος χότζας, θα είχε γίνει ένα μηνιαίο, ετήσιο θέμα μέσω των πυλών μας από τους Berat Buzhalla, Arbana Xharra και πολλούς άλλους δημοσιογράφους , αναφέρει η Gazeta Infopress.

«imagjinojeni sikur këtë ta thoshte Gezim Kelmendi apo ndonjë hoxhë, do të ishte bërë temë mujore,vjetore nepër portalet tona nga Berat Buzhalla, Arbana Xharra e shumë gazetare njofton Gazeta infopress»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr