Γιατί η Μουσουλμανική Αδελφότητα άλλαξε το όνομά της στη Λιβύη


Ιούνιος 10, 2021. Ελλάδα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποκάλυψε τους λόγους της αλλαγής την ονομασίας της στη Λιβύη, αφού οι Λίβυοι απέρριψαν τις πρακτικές τους και απέτυχαν να προσλάβουν νέα μέλη.

Σοκ προκάλεσε, μεταξύ των μελών και των ηγετών της διεθνούς οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όταν το «παράρτημα της Λιβύης» εγκατέλειψε την ονομασία ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’, και ανακοίνωσε τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του, με την ονομασία « Σύνδεσμος Αναβίωσης και Αναγέννησης», που προκάλεσε τη διάσπαση στις τάξεις της εντός της Λιβύης.

Μάλιστα, ο Ομάρ αλ Ουαχαΐσι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για την Αναβίωση και την Ανανέωση, αποκάλυψε ότι αυτή η αλλαγή είναι μόνο επιγραφική, όχι ουσιαστική, καθώς εξακολουθούν να ακολουθούν την ίδια ιδεολογία όπως και πριν της Αδελφότητας.

Όπως σημειώνουν οι «24 Ώρες», όταν τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αποκαλύπτουν τις πρακτικές της ισλαμικής οργάνωσης κατά τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για αλλαγή της ονομασίας έγινε επιτακτική, ιδιαίτερα, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά τα εγκλήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη και ιδιαίτερα όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων την περιέλαβε στον κατάλογο της τρομοκρατίας.

Απολογούμενος ο Ομάρ αλ Ουαχαΐσι στα μέλη της διεθνούς Οργάνωσης για τους λόγους της αλλαγής του ονόματος στη Λιβύη επέμεινε ότι έπρεπε να γίνει ‘αναδόμηση’ της οργάνωσης, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία  που έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη Λιβύη, αφού ως αδελφότητα είχε δυσμενώς χαρακτηριστεί.

Επεσήμανε ότι η αλλαγή στην ονομασία «έχει  κίνητρα καθαρά τοπικά», προκειμένου να αναδειχθούν στη νέα πραγματικότητα της χώρας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr