Τα Σκόπια «γράφουν κανονικά» τη Συμφωνία των Πρεσπών και απαντούν στην Ελλάδα

Οσμάνι: Η (Συμφωνία) των Πρεσπών δεν υποχρεώνει την FFM! γράφει το δημοσίευμα



Ιούνιος 12, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αντέδρασε μετά τη διαμαρτυρία της Ελλάδας – των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- από τους οποίους ζητήθηκε η FFM ( FFM=Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας) να μην παίξει με αυτό το όνομα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, επειδή δεν είναι σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η απάντηση  του «Μακεδόνα» Αλβανού πολιτικού, Οσμάνι έχει ως εξής:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας, είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Μητρώο ως Ένωση που δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ζήτημα της ονομασίας ‘Μακεδονία’, αφορά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις που λαμβάνουν κρατικά χρήματα.

»Εφ’ όσον, λοιπόν,  δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα, η FFΜacedonia δεν έχει καμία υποχρέωση προσαρμογής βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας ορίζονται: ο κωδικός είναι MK, MKD. Ορισμένοι αντιδρούν επειδή δεν είναι NM, NMK, αλλά αυτός ο κωδικός προορίζεται μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών, δήλωσε ο Οσμάνι.


ΜΜΕ Σκοπίων

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr