Απογοητευμένοι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων: «Είμαστε μέρος της Ευρώπης»


Ιούνιος 29, 2021. Ελλάδα.

«Οι χώρες μας είναι μέρος της Ευρώπης και θα είναι πάντοτε. Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων χρειάζονται την ΕΕ όσο τις χρειάζεται η ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα, σε κοινή δήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκά Δυτικά Βαλκάνια», που δημοσιεύθηκε μετά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί.

Οι τρεις ηγέτες δήλωσαν ότι η τρέχουσα αποτυχία της ΕΕ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και η αδυναμία της να πραγματοποιήσει τις πρώτες διακυβερνητικές διασκέψεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή βούληση των τριών χωρών, και  είναι επίσης κατά των συμφερόντων της ίδιας της ΕΕ.

«Προσκαλούμε και ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μας στην περιοχή να υπογράψουν και να εφαρμόσουν παρόμοιες συμφωνίες, έτσι ώστε το όραμα ενός κοινού πολιτικού και οικονομικού χώρου στα Δυτικά Βαλκάνια να γίνει σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών μας μέσω της ενιαίας αγοράς». 

»Με αυτό το πνεύμα, ελπίζουμε ότι θα ενισχύσουμε τη διαδικασία συνεργασίας μεταξύ μας, σε ολόκληρη την περιοχή και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συμβεί αυτό», δήλωσαν από κοινού Ζόραν Ζάεφ, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Έντι Ράμα, σύμφωνα με την Εξπρές των Σκοπίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr