«Επιτυχημένη» επιχείρηση της MİT στη Σουλεϊμανίγια


«Τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος»

Ιούνιος 30, 2021. Ελλάδα.


Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών- MİT ανακοίνωσε την «εξουδετέρωση» δύο μελών της αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK στην πόλη Σουλεϊμανίγια στο βόρειο Ιράκ.

Την Τετάρτη, η MİT ανακοίνωσε την «εξουδετέρωση» δύο μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην πόλη Σουλεϊμανίγια στο βόρειο Ιράκ.

Την περασμένη Κυριακή, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την εξουδετέρωση 3 «τρομοκρατών» στην κουρδική οργάνωση της Συρίας «Μονάδες Λαϊκής Άμυνας» (YPG), οι οποίες είχαν αναφέρει ότι «ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη βόρεια Συρία».

Τα τελευταία χρόνια, οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εντατικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων που βρίσκονται σε κρησφύγετα στα βουνά του Ιράκ και της Συρίας, ισχυριζόμενες πάντοτε ότι αυτές έρχονται ως απάντηση σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μέλη του PKK.

Η Τουρκία, όπως σημειώνει, η ιστοσελίδα Arab ve Turkiye αγωνίζεται εδώ και 37 χρόνια να εξαλείψει τον κίνδυνο που προέρχεται από τους ‘τρομοκράτες’ Κούρδους εντός και εκτός της χώρας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr