Βουλγαρία: «Προσκύνημα στο Μνημείο των Επαναστατών της Μακεδονίας και Θράκης της Αδριανούπολης»


Ιούλιος 20, 2021. Ελλάδα.

Με αφορμή της εξέγερσης της λεγόμενης Ίλιντεν (=ημέρα του προφήτη Ηλία) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- προσκύνημα στους ήρωες-επαναστάτες της Μακεδονίας και της Αδριανουπολίτικης Θράκης, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το «Επιστημονικό Ινστιτούτο της Μακεδονίας» και τη «Βουλγαρική Ένωση Μακεδονικών Φυλών».

Συμπληρώνονται την 20η Ιουλίου  118 χρόνια από το ξέσπασμα της εξέγερσης του Ίλιντεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι διοργανωτές θυμούνται ότι το 1903 οι πρόγονοί μας εξεγέρθηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας και της Αδριανουπολίτικης Θράκης».

Η εξέγερση ήταν μια φυσική συνέχεια, όπως σημειώνεται, των προσπαθειών για πολιτική και πνευματική απελευθέρωση και ενοποίηση του βουλγαρικού λαού. Η εξέγερση ξέσπασε στις επαναστατικές περιοχές Μοναστήρι, Θεσσαλονίκη και Σκόπια.

Το μνημείο στη Σόφια έχει στηθεί στις 20 Απριλίου 2016, είναι αφιερωμένο στου Βούλγαρους επαναστάτες από τη Μακεδονία, τη Μακεδονία του Αιγαίου και την Αδριανουπολίτικη Θράκη, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και ολοκληρωμένη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr