Αίγυπτος: Η επίσκεψη του αρχηγού Επιτελείου των ΕΔ στην Ελλάδα


Ιούλιος 10, 2021. Ελλάδα.

 Κάιρο.

Ο Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ, Αρχηγός Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και η συνοδευτική του αντιπροσωπεία, επέστρεψαν στην πατρίδα, μετά το τέλος της επίσημης επίσκεψής του, η οποία διήρκεσε αρκετές ημέρες στην Ελλάδα, γράφει η αιγυπτιακή «mobtada».


Η επίσκεψη ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στον  Άγνωστο Στρατιώτη, σε μια επίσημη τελετή υποδοχής και η στρατιωτική μουσική έπαιξε τον εθνικό ύμνο και των δύο χωρών.

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας  στην στρατιωτική εκπαίδευση

 

Ο Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ συναντήθηκε με τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, για να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στους διάφορους στρατιωτικούς τομείς των δύο χωρών, οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης για την αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ τόνισε το βάθος των στενών δεσμών που ενώνουν τις δύο φιλικές χώρες, εκφράζοντας την υπερηφάνεια και την επιθυμία του ότι η επόμενη φάση θα ακολουθήσει με περισσότερη κοινή συνεργασία σε πολλούς τομείς, τονίζοντας τη σημασία του συντονισμού των προσπαθειών και της κοινής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος συναντήθηκε επίσης με τον κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Ελλάδας, όπου εξέφρασε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων και του στρατηγού Μοχάμεντ Ζάκι, αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής.

 Στη συνάντηση ασχολήθηκαν με πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε διάφορους στρατιωτικούς τομείς και της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών και με τη φιλοδοξία ότι το επόμενο στάδιο θα αποτελέσει αντικείμενο ανταλλαγής οραμάτων για κοινές προκλήσεις, εξελίξεις στην περιφερειακή κατάσταση, προκλήσεις διασυνοριακής ασφάλειας και ζητήματα που επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια των δύο χωρών.


Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας εξήρε τις ισχυρές σχέσεις φιλίας και τον κοινό συντονισμό μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών, εκφράζοντας την επιθυμία του ότι η επόμενη φάση θα παρακολουθήσει περισσότερη συνεργασία με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα κοινά συμφέροντα και των δύο πλευρών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr