Η Σερβία θα λάβει μέτρα εάν η Κροατία στα κέρματα του ευρώ αποτυπώσει τον Νίκολα Τέσλα


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η δήλωση  του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς για το τι θα περιέχουν τα κέρματα του Ευρώ προκάλεσε την αντίδραση της Σερβίας.

Ο Πλένκοβιτς αποκάλυψε ότι τα κέρματα των 50,20 και 10  λεπτών (σέντς) θα περιέχουν την εικόνα του Νίκολα Τέσλα, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η ιδέα των πολιτών.

Σύμφωνα με τη σερβική Telegraf  η Εθνική Τράπεζα της Σερβίας πιστεύει ότι η πιθανή αποτύπωση της εικόνας του Νίκολα Τέσλα στα κροατικά νομίσματα του ευρώ, όταν η Κροατία γίνει μέλος της Ευρωζώνης κατά την προσεχή περίοδο, θα αποτελούσε κλοπή της πολιτιστικής και επιστημονικής κληρονομιάς του σερβικού λαού, δεδομένου ότι ο διάσημος επιστήμονας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του κήρυξε τον εαυτό του Σέρβο σε καταγωγή και φυλή. Από αυτή την άποψη, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ληφθούν κατάλληλα μέτρα προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ προκειμένου να επισημανθεί το παράτυπο μιας τέτοιας πρότασης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr