Λιβύη: Τουρκο-γερμανικές εταιρείες ανέλαβαν το έργο του Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Μισράτα


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, της Εθνικής Ενότητας (GNU), ανακοίνωσε την Πέμπτη,  ότι οι εταιρείες: η γερμανική Siemens AG και η τουρκική Enka Insaat ve Sanayi, έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του  Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος στη Μιστράτα, συνολικής χωρητικότητας 650 μεγαβάτ.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μοχάμεντ Χαμούντα, δήλωσε ότι αυτό είναι μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να τερματίσει την κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Η καύση στη μονάδα για την παραγωγή  ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι διπλή, με τη χρήση επεξεργασμένου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η General Electricity Company της Λιβύης (GECOL) ανέφερε ότι το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν από το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Πρόσθεσε ότι βασίστηκε στο έργο να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του ελλείμματος ισχύος και να μειώσει τις καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Η διακοπή ρεύματος είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στη Λιβύη, δεδομένου ότι η υποδομή δεν παράγει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η χρήση είναι υψηλή. 

Libya Review

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr