Έξωση της Ιταλικής Αεροπορικής Βάσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Ρώμη.

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατήγγειλαν την παρουσία των ιταλικών δυνάμεων στη χώρα και έπειτα από παραμονή πολλών ετών (από το 2002) έδειξαν σε αυτές το δρόμο της εξόδου.

«Η Ιταλία έχει χάσει την παρουσία της με την έξωση από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Αλ Μινχάντ, που επιβλήθηκε από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 2 Ιουλίου. Και δεν υπήρξε επαρκής αντίδραση από την ιταλική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί το διεθνές κύρος μας, ούτε ειπώθηκε ένα ευχαριστώ το σώμα μας που έπρεπε να διαλύσει τη βάση σε λίγες μέρες και να προστατεύσει τα υλικά που ανήκουν στην ιταλική άμυνα».

 Αυτό δηλώθηκε κατά την Ώρα των Ερωτήσεων από την Γερουσιαστή  της «Fratelli d'Italia», Ιζαμπέλα Ραούτι, αρχηγό της ομάδας στην Επιτροπή Άμυνας. «Η βάση του Αλ Μινχάντ - όπως είπε η Ράουτι - λειτουργεί συνεχώς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2002.

«Χάρη στη στρατηγική της θέση στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, η Βάση εγγυάται πάντα τη μεταφορά προσωπικού, μέσα και υλικά των δυνάμεών μας που ασχολούνται με διεθνείς αποστολές Οι σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρησιακές, υλικοτεχνικές, τακτικές και στρατηγικές πτυχές αυτού του αποκλεισμού των ιταλικών δυνάμεων από μια γεωπολιτική περιοχή θεμελιώδους σημασίας, δεδομένου ότι η βάση των ΗΑΕ είναι η μόνη που μπορεί να υποστηρίξει τις ιταλικές αποστολές στην περιοχή, είναι προφανής. Ενώ η μετεγκατάσταση μέρους του σώματος μας και ορισμένων υλικών στη βάση στο Κουβέιτ, το οποίο δεν έχει επαρκή υλικοτεχνικά χαρακτηριστικά, φαίνεται ανεπαρκής», υποστήριξε η Γερουσιαστής.

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας, Γκουερίνι, όπως αναφέρει το Agenzia Nova, δήλωσε ότι τα ΗΑΕ παραμένουν σημαντικός εταίρος ακόμη και μετά το κλείσιμο της βάσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr