«Βούλγαροι Πατριώτες»: Αν υπάρχει κάτι που αξίζει είναι να αντισταθούμε στο θέμα της «Μακεδονίας»


Ιούλιος 2, 2021. Ελλάδα.

Μπλαγκόεβγκραντ, Βουλγαρία.

«Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να αντισταθούμε μέχρι τέλους, είναι η Μακεδονία», αυτό είπε Ανγκέλ Τζαμπάσκι, επικεφαλής της λίστας του συνασπισμού «Βούλγαροι Πατριώτες»- VMRO, VOLIA και NFSB, σε ομιλία του στο Μπλαγκόεβγκραντ, σύμφωνα με το Fokus που επικαλείται το Radio Pirin.

Ο Τζαμπάσκι σχολίασε ότι το VMRO πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να προσταεύσει το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον στο θέμα της Μακεδονίας (σημείωση το βουλγαρικό κείμενο χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια).

«Ετοιμάζονται για εθνικές προδοσίες και παραχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Λέγεται ότι πρέπει να δώσουμε το πράσινο φως στη Μακεδονία και η Βουλγαρία δέχεται έντονη πίεση. Ταυτόχρονα βλέπουμε τα υπόλοιπα κόμματα που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν να έχουν αποδεχθεί την προδοσία», είπε ο ηγέτης της λίστας των «Βουλγάρων Πατριωτών»

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα θέμα που αξίζει να υπερασπιστεί κανείς και πρέπει να συζητηθεί αυτό ειδικά στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας του Πιρίν, που αποτελεί φρούριο για το θέμα αυτό.

Ο ακροδεξιός πολιτικός τόνισε ότι «η 45η Εθνοσυνέλευση έχει συγκεντρώσει ανθρώπους έτοιμους για κάθε είδους προδοσία προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

«Βγαίνουμε από μια δύσκολη κυβέρνηση, η οποία τελικά δεν ήταν δημοφιλής, ίσως λόγω της πανδημίας. Ο λαός είναι θυμωμένος και έχει δίκαιο, επειδή τα μέτρα δεν ήταν επαρκή», είπε.

Αναφερόμενος στο (βουλγαρικό) VMRO= Εσωτερική Μακεδονική επαναστατική οργάνωση, είπε:

«Το VMRO είναι κάτι περισσότερο από ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός. Σε κάποιο βαθμό η ιστορία του ξεκινάει από εδώ, το Μπλαγκόεβγκραντ, οι απατεώνες που είναι άπληστοι  είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τη Μακεδονία. Το καθήκον μας γίνεται ξανά ιστορικό και δεν σχετίζεται με τη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης, αλλά ποια θα είναι η συμπεριφορά της Βουλγαρίας στο ζήτημα της Μακεδονίας. Επίσης, ποια θα είναι η στάση μας στο ζήτημα των Δυτικών Επαρχιών που κατέχονται από τους Σέρβους, όταν η Σερβία θα πρέπει να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την εθνική υπόθεση», είπε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr