Λιβύη: Διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Τουρκία και εναντίον του Χαφτάρ


Yeni Şafak

 

Ιούλιος 11, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, κατά της δράσης του πλήθους στην πόλη Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης που ποδοπάτησαν δημόσια την τουρκική σημαία.

Οι διαμαρτυρόμενοι που φαίνεται να είναι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Μαρτύρων της πρωτεύουσας κρατώντας λιβυκές και τουρκικές σημαίες, καταδικάζοντας τον αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Λιβύη, Χαλίφα Χαφτάρ, φωνάζοντας συνθήματα «Όχι στον εγκληματία πολέμου Χαφτάρ!».

Στη διάρκεια της διαδήλωσης, ο επικεφαλής των διαμαρτυρομένων είπε, «Υψώνουμε την τουρκική σημαία εναντίον εκείνων που επιτέθηκαν στην τουρκική σημαία. Επειδή η Τουρκία έχει μια έντιμη στάση απέναντι στη Λιβύη, την Παλαιστίνη και όλες τις χώρες», όπως σημειώνεται.


Ποια ήταν η πρόκληση των Λίβυων στο Τομπρούκ



Στις 5 Ιουλίου στην πόλη Τομπρούκ, στη διάρκεια της συνόδου για τον προϋπολογισμό  της χώρας στο προσωρινό κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαμαρτυρόμενοι κατά της Τουρκίας και των επεμβάσεων στη χώρα, έστρωσαν τουρκικές σημαίες στο δρόμο για να ποδοπατηθούν καθώς θα περνούσε η συνοδεία του πρωθυπουργού της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα για να πάει στην προγραμματισμένη σύνοδο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στη δράση αυτή συμμετείχαν πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τον Χαλίφα Χαφτάρ για να διαμαρτυρηθούν στη στάση της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr