Πρωθυπουργός Λιβύης: Δεν διείσδυσαν μισθοφόροι της Τουρκίας στην Τυνησία


Αύγουστος 31, 2021. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Νταμπάϊμπα διέψευσε την είδηση ​​ότι Σύροι μισθοφόροι είχαν διεισδύσει στην Τυνησία από τη Λιβύη.

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Νταμπάϊμπα δήλωσε ότι οι χώρες της περιοχής υποφέρουν από το πρόβλημα της βίας και είπε: «η αδελφή Τυνησία δεν αποτελεί εξαίρεση».

Πληροφορίες που εμφανίστηκαν στον Τύπο ανέφεραν ότι τρομοκρατικά φιλοτουρκικά ισλαμικά στοιχεία  εισέβαλαν στην επικράτεια της Τυνησίας για τη δημιουργία ταραχών, εξαιτίας της εχθρικής στάσης του προέδρου της Τυνησίας προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

 Ωστόσο, απορρίπτοντας τις αναφορές στα τοπικά και αραβικά μέσα ενημέρωσης ότι «Σύροι μισθοφόροι διείσδυσαν από τη Λιβύη στην Τυνησία για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις», ο Λίβυος πρωθυπουργός είπε:

«Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών δεν θα επηρεάσουν το βάθος των αδελφικών σχέσεων και οι δύο χώρες θα παραμείνουν ως ένα έθνος».

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μοχάμαντ Χαμούντ δήλωσε επίσης σε προηγούμενη δήλωσή του σχετικά με την κατάσταση ασφάλειας στη Λιβύη και τις ειδήσεις που κυκλοφορούσαν για τη διείσδυση μαχητών στην Τυνησία, ότι «αμφότερες οι πλευρές διέψευσαν πλήρως αυτές τις αναφορές».

rudaw.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr