Λιβύη και Αίγυπτος υπογράφουν 13 συμφωνίες

 


Σεπτέμβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Λιβύη.

Η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου,  Ράνια αλ Μασάτ, ανακοίνωσε την προετοιμασία 13 κοινών συμφωνιών που θα υπογραφούν κατά τη συνεδρίαση της μεικτής ανώτερης επιτροπής σήμερα Πέμπτη, παρουσία του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της ενότητας,  Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα, και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μουσταφά Μαντμπουλί.

Ο Αιγύπτιος υπουργός, σε δήλωση τύπου που μεταδόθηκε από το Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων «WAL», εξήγησε ότι οι νέες συμφωνίες θα προστεθούν στο ιστορικό της εργασίας της επιτροπής και ότι περιλαμβάνουν τη συνεργασία στους τομείς: υποδομές, νεολαία και αθλητισμός, κοινωνική ασφάλιση, μεταφορές, ηλεκτρική ενέργεια και πετρέλαιο.

Η υπουργός Ράνια αλ Μασάτ επεσήμανε τη σημασία της συνάντησης της κοινής ανώτερης επιτροπής μεταξύ Λιβύης και Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το 2009, σημειώνοντας ότι αποτελεί απόδειξη του βάθους των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Al Marsad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr