Η Ρωσία προειδοποιήθηκε για πιθανή προδοσία του Ερντογάν, μετά το Σότσι


Σεπτέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.

Εάν η Τουρκία θεωρήσει τη συνεργασία με τη Δύση πιο επωφελής για τον εαυτό της, θα γυρίσει εύκολα την πλάτη της στη Ρωσία, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Πολ Αντωνόπουλος.

«Ανακύπτει το ερώτημα αν η Μόσχα πρέπει να εμπιστευτεί την Άγκυρα, ειδικά δεδομένου ότι η φιλική ρητορική του Τούρκου ηγέτη συχνά αντικαθίσταται από εχθρική», είπε ο ειδικός σε άρθρο του για την InfoBrics, αναφέρει η RIA Novosti . 

Για παράδειγμα, αφενός, ο ειδικός υπενθυμίζει τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Συρία, όπου η Άγκυρα πρόκειται να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 Από την άλλη πλευρά, ο Αντωνόπουλος επισημαίνει ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ευκαιρίες για εμβάθυνση της συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής πλατφόρμας για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων.

«Ενώ οι προτάσεις του Ερντογάν για τη δημιουργία μιας περιφερειακής πλατφόρμας για την επίλυση προβλημάτων είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένης της συνεπούς ανασφαλούς συμπεριφοράς και των προδοσιών του στο παρελθόν, η Μόσχα, αφενός, θα είχε αγκαλιάσει ένα τέτοιο μπλοκ με ενθουσιασμό, αλλά φοβάται, γνωρίζοντας ότι η Τουρκία πολύ συχνά στρέφεται εύκολα προς τη Δύση », κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι υπολογίζει σε «σημαντικές αποφάσεις» κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συνομιλιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου. 

Αναφέρθηκε ότι η ατζέντα στις συνομιλίες Πούτιν και Ερντογάν  θα είναι η πιο εκτεταμένη , από τις διμερείς σχέσεις έως τη Συρία και άλλες περιφερειακές συγκρούσεις. 

Взгляд  (vzglyad)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr