Η επέκταση της Τουρκίας γίνεται αργά αλλά σταθερά και δεν θα σταματήσει, λέει Ρώσος αναλυτής


Σεπτέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μια ειδική ομάδα της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης έχει δημιουργηθεί στο Μπακού. 

Είναι αλήθεια ότι λειτουργεί από το 1992, αλλά τώρα έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες αλλαγές.

 Ο Ρώσος Τουρκολόγος Βλαντιμίρ Αβάτκοφ γράφει σχετικά στο κανάλι του στο Telegram για την αύξηση της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν και την εδραίωσή τους εκεί.

«Το καθεστώς ( σημ.: της ειδικής ομάδας της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης) έχει αυξηθεί, τώρα η ομάδα εκπροσωπείται από τέσσερις στρατηγούς, ένας από τους οποίους είναι υπεύθυνος για την τουρκική αποστολή στο πλαίσιο του κοινού κέντρου παρακολούθησης. Την ομάδα θα ηγηθεί ο Τούρκος στρατηγός Μπαχτιάρ Ερσάι.

 Ποιος είναι 

Βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν εδώ και πολύ καιρό. Παρεμπιπτόντως, είναι γνωστός για την τήρηση των τουρκοκεντρικών ιδεών, πολέμησε ενάντια στον κουρδικό αυτονομισμό στην Τουρκία, συμμετείχε σε διάφορες εχθροπραξίες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν και της Τυνησίας», σημειώνει ο τουρκολόγος.

Κατά τη γνώμη του, η αλλαγή του καθεστώτος της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης προς την αύξηση της είναι φυσική συνέπεια πολλών διαδικασιών και της Διακήρυξης της Σούσα που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ Άγκυρας και Μπακού.

«Τίποτα νέο. Όλα είναι μέσα στις υπάρχουσες λογικές. Η επέκταση της Τουρκίας (στην περιοχή) συμβαίνει σταδιακά, αργά, αλλά σταθερά. Δεν ξεκίνησε σήμερα, δεν θα τελειώσει αύριο», λέει ο Βλαντιμίρ Αβάτκοφ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Μπαχτιάρ Ερσάι , διορίστηκε να ηγηθεί της ειδικής ομάδας , η οποία εθεάθη να σχεδιάζει τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Καραμπάχ το φθινόπωρο του 2020.

Στο Αζερμπαϊτζάν δημιουργήθηκε ειδική ομάδα της τουρκικής διοίκησης. Τέσσερις Τούρκοι στρατηγοί θα ενταχθούν στην Ομάδα Ειδικής Διοίκησης, η οποία θα εκπροσωπεί τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρθηκε από το «Kavkazinfo» με αναφορά στον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Adalyat Verdiev, όπως σημειώνει το αρμενικό ‘Verelq’.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr