Οι Τούρκοι γιόρτασαν την απελευθέρωση της «ελληνοκρατούμενης» Σμύρνης


Σεπτέμβριος 9, 2021. Ελλάδα.

 

Οι εορτασμοί της 99ης επετείου της απελευθέρωσης της Σμύρνης (από τους Έλληνες)  αποτελούν για άλλη μια φορά το σκηνικό μεγάλης συμμετοχής και ενθουσιασμού. 

Χιλιάδες κάτοικοι της Σμύρνης συμμετείχαν στην παρέλαση της νίκης, την πρώτη εκδήλωση αυτής της σημαντικής ημέρας.

 Ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ, μαζί με τους κατοίκους της Σμύρνης που έφεραν μια σημαία μήκους 350 μέτρων, περπάτησαν στη διαδρομή που ο τουρκικός στρατός εισήλθε στην πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, από το μπροστινό τμήμα του αστυνομικού τμήματος Basmane έως την πλατεία Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, την 99η Πορεία Νίκης, την παράδοση της Τουρκικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Ομέρ Γιλντίζ  στον Μητροπολιτικό Δήμαρχο της Σμύρνης Τουντς Σογέρ, εκπροσωπώντας την άφιξη της 57ης Μεραρχίας από Αφιόν προς Σμύρνη.



Ξεκίνησε με πορεία, η οποία οργανώθηκε στη διαδρομή που χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός κατά την είσοδό του στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, συνεχίστηκε από το μπροστινό τμήμα του αστυνομικού τμήματος Basmane προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος  του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Τουντς Σογέρ αναφέρθηκε στη σημασία της 9ης Σεπτεμβρίου και είπε:

«Σήμερα είναι η ημέρα κατά την οποία η αιχμαλωσία μιας χώρας τελείωσε. Και είναι η γέφυρα μεταξύ της ίδρυσης και της σωτηρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Επομένως, η Σμύρνη δεν είναι μόνο η Σμύρνη. Η 9η Σεπτεμβρίου δεν είναι μόνο η σωτηρία της Σμύρνης. Η 9η Σεπτεμβρίου είναι η απελευθέρωση μιας χώρας από τη δουλεία. Ως εκ τούτου, είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Είμαστε πολύ περήφανοι », είπε.

Η 99η επέτειος της απελευθέρωσης της Σμύρνης  από την κατοχή (από τους Έλληνες) συνεχίζεται να γιορτάζεται με πολύχρωμες εικόνες που ξεκινούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr