Λιβύη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέσυρε την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση Νταμπάιμπα


Σεπτέμβριος 21, 2021. Ελλάδα.

Τομπρούκ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση της εμπιστοσύνης από την Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με επικεφαλής τον Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αμπντάλα Μπλίχακ, σε δήλωσή του ότι «η εμπιστοσύνη αποσύρθηκε από την κυβέρνηση ενότητας με πλειοψηφία 89 βουλευτών από τους 113 βουλευτές που ήταν παρόντες στη σημερινή σύνοδο».

Ο Μπλίχακ είχε ανακοινώσει χθες ότι το κοινοβούλιο συζήτησε το αίτημα που υπέβαλαν 45 βουλευτές για απόσυρση της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση και μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις σχετικά με την απόδοσή του, το Κοινοβούλιο αποφάσισε να σχηματίσει μια κοινοβουλευτική επιτροπή που θα διερευνήσει μαζί τις συμφωνίες, τις αναθέσεις και τις αποφάσεις που έλαβε σε έναν αριθμό θεμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι ολοκληρώνει το έργο της εντός δύο εβδομάδων από τη σύστασή της.

Τόνισε ότι το κοινοβούλιο αποφάσισε επίσης να σχηματίσει μια επιτροπή για τη μελέτη του νόμου αριθ. 10 του 2014, σχετικά με την εκλογή της Βουλής των Αντιπροσώπων και να υποβάλει πρόταση για την υποβολή των αναγκαίων τροποποιήσεων σε αυτήν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξηγώντας ότι η επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη βοήθεια της Νομοθετικής και Συνταγματικής Επιτροπής του Σώματος για να παρουσιάσει την πρότασή της κατά τη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας.

Από τον περασμένο Μάρτιο, το νέο Προεδρικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Μοχάμεντ αλ-Μάνφι και η κυβέρνηση ενότητας με επικεφαλής τον Νταμπάιμπα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στη Λιβύη, σύμφωνα με ένα σχέδιο στο οποίο κατέληξε το Λιβυκό Φόρουμ Διαλόγου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας και προετοιμασία για προεδρικές και νομοθετικές εκλογές.


almogaz.com, arabic.sputniknews.com,


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr