Σαουδική Αραβία: Η πρώτη ομάδα γυναικών στρατιωτών ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις


Σεπτέμβριος 3, 2021. Ελλάδα.

Ριάντ.

Η πρώτη γυναικεία στρατιωτική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Αυτό αναφέρθηκε από το πρακτορείο, τον παναραβικό τηλεοπτικό οργανισμό «Al Arabiya», που ανήκει στη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενο το σαουδαραβικό πρακτορείο τύπου ‘Spa’.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου,  Φαγιάντ  αλ Ρουαουάιλι, ήταν παρών στην παράδοση των διπλωμάτων. 

Στις αρχές του 2021, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο, οι άνδρες και οι γυναίκες του Βασιλείου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για στρατιωτικές θέσεις μέσω μιας ενιαίας διαδικτυακής πύλης. 

Η διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Σαουδική Αραβία διαρκεί 14 εβδομάδες.

«Το εκπαιδευτικό κέντρο έχει μια σημαντική αποστολή: να παρέχει ξεχωριστά προγράμματα κατάρτισης και προγράμματα σπουδών και ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας (...) με στόχο την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων που θα συμβάλουν στην επίτευξη των  μελλοντικών στόχων του», δήλωσε ο στρατηγός αλ Ρουαουάιλι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr