Τούρκικα δημοσιεύματα αναφέρονται στην εκλογή Κούρδων στο νορβηγικό κοινοβούλιο


Η Αϊντάρ (α) σε διαμαρτυρία για τον Οτσαλάν-  φωτό από την Yeni Safak

Σεπτέμβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Δημοσιεύματα του τούρκικου Τύπου επισημαίνουν την εκλογή δύο Κούρδων στο νορβηγικό κοινοβούλιο, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ‘τρομοκράτες’, πρώτον γιατί είναι Κούρδοι και δεύτερον επειδή ανήκουν στην «αποκαλούμενη κοινωνία των πολιτών» της Νορβηγίας…

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Δύο ονόματα από την ευρωπαϊκή δομή της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK εισήλθαν στο νορβηγικό κοινοβούλιο. Δύο μέλη του PKK, η Σέχερ Αϊντάρ και ο Μάνι Χουσεΐνι, διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της οργάνωσης στη χώρα.


Οι δύο Κούρδοι βουλευτές- φωτό από την Takvim

Η Αϊντάρ είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα της οργάνωσης στη Νορβηγία. Είναι η επικεφαλής της οργάνωσης που ιδρύθηκε με το όνομα «κέντρο αλληλεγγύης» στο Όσλο. Επιπλέον, το όνομα Σέχερ Αϊντάρ αναφέρεται στους περισσότερους οργανισμούς που συνδέονται με τον οργανισμό στη χώρα».

Τα τούρκικα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι:

 Η 32χρονη Αϊντάρ χρηματοδοτεί την τρομοκρατική οργάνωση μέσω των λεγόμενων μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης της οργάνωσης. Η Αϊντάρ είναι επίσης ο επικεφαλής των κλάδων νεολαίας του Κόμματος  των Κόκκινων, ενός από τα πολιτικά κόμματα στη Νορβηγία.

Για τον  33χρονο Μάνι Χουσεΐνι σημειώνεται ότι γεννήθηκε στο Καμισλί της Συρίας και είναι γόνος οικογένειας Κούρδων μεταναστών στη Νορβηγία και εισήλθε στο κοινοβούλιο ως μέλος του Εργατικού Κόμματος.

takvim.com.tr, yenisafak.com,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr