Η Αίγυπτος προσθέτει στα 100 UAV της κι άλλα από την Κίνα


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί 76 κινεζικά UAV Wing Loong-1 και έχει αποκτήσει πρόσφατα άλλα 32 drones της οικογένειας Wing Loong, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά περισσότερων από την ίδια οικογένεια, αναφέρει η Ισραηλινή Άμυνα.

«Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Sohu, η Αίγυπτος χρησιμοποιεί περισσότερα από 100 UCAVs Wing Loong-1 και πρόσφατα αγόρασε 32 αναβαθμισμένα drones γνωστά ως Wing Loong 1D με φήμες για την απόκτηση του προηγμένου Wing Loong- 2», όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες στο Twitter.

Μάλιστα, η Αίγυπτος, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα,  λειτουργεί εδώ και χρόνια εργοστάσιο UAV με άδεια της Κίνας κοντά στο Κάιρο. Το εργοστάσιο κατασκευάζει μεταξύ των άλλων  και UAV ASN-205.

φωτό από Twitter

Αυτά τα UAV επιτρέπουν στην Αίγυπτο να διεξάγει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Σινά κατά του ISIS και άλλων οργανώσεων, πέρα από τη συλλογή πληροφοριών στη Λιβύη, το Τσαντ και το Σουδάν.

Μπορεί επίσης να εκτιμηθεί ότι αυτά τα UAV χρησιμοποιούνται από την Αίγυπτο για την παρακολούθηση της επέκτασης της Τουρκίας στην Αφρική.

 

Israel Defense, Twitter,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr