Η Ιορδανία αγοράζει 50 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από το Ισραήλ


Οκτώβριος 12, 2021. Ελλάδα.

Την Τρίτη, η Ιορδανία και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά 50 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από το Τελ Αβίβ, επιπλέον των όσων προβλέπονται στην ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών το 1994, σημειώνει το BBC News στην αραβική γλώσσα.

  Η κρατική τηλεόραση τη Ιορδανίας ανέφερε στον ιστότοπό της επικαλούμενη πηγές από το υπουργείο Ύδρευσης της χώρας ότι ειδικές επιτροπές και από τις δύο πλευρές πραγματοποίησαν τεχνική συνάντηση την Τρίτη παρουσία των υπουργών ύδατος των δύο χωρών, χωρίς να διευκρινίσουν την τοποθεσία της συνάντησης.

Από την πλευρά της, η Ισραηλινή υπουργός Ενέργειας, Κάρεν Αλ-Χαρ, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την Ιορδανία για αγορά 50 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού ετησίως.

«Υπογράψαμε ένα πρωτόκολλο για να αυξήσουμε την ποσότητα νερού που παρέχουμε στην Ιορδανία και αυτό είναι μια κατηγορηματική δήλωση ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας», είπε η υπουργός.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr