Ο Ερντογάν ανήγγειλε νέα στρατιωτική εισβολή στη Συρία


Οκτώβριος 13, 2021. Ελλάδα.

 

«Το επόμενο διάστημα, η μάχη της Τουρκίας [κατά της τρομοκρατίας] στη Συρία θα φτάσει σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο». 

Αυτό δήλωσε ο  Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους τη θέση της Άγκυρας για τη Συρία και το Αφγανιστάν, αναφέρει το  SalamNews  επικαλούμενο το AA.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η υπομονή της Άγκυρας στις ίντριγκες των τρομοκρατών YPG (συριακή πτέρυγα του PKK) κοντά στα νότια σύνορα της Τουρκίας έχει εξαντληθεί. 

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον των τρομοκρατών», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του κινήματος των Ταλιμπάν στην Τουρκία, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους είπε ότι οι Ταλιμπάν εξέφρασαν αίτημα στην Άγκυρα για προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας και συζητήθηκε επίσης το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης του Αφγανιστάν «σύμφωνα με αυτές τις εκκλήσεις, η Τουρκία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Αφγανικό λαό», είπε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο τουρκικός στρατός και οι ειδικοί είχαν προηγουμένως παρέχει ασφάλεια και διαχειρίζονταν το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ. 

«Εάν στο μέλλον είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε, η Τουρκία, το Κατάρ και το Αφγανιστάν μπορούν να κάνουν παρόμοια βήματα», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr