Η Μέρκελ κάλεσε τον Ζάεφ, τον Ράντεφ και τον Μακρόν σε κοινή συνάντηση


Οκτώβριος 5, 2021. Ελλάδα.

 

 Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ προσκλήθηκε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. 

Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Βούλγαρου προέδρου, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μπρντό της Σλοβενίας.

«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι νωρίς αύριο με πρωινό εργασίας ξεκινώ μια συνάντηση με τον Επίτροπο Βαρέλι και τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας ως χώρα που ασκεί την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μαζί με τον Πρόεδρο  Ρούμεν Ράντεφ, φυσικά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν πλήρως, αλλά ήδη βρίσκονται στην ατζέντα. 

»Λίγο αργότερα, θα έχω μια συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρόεδρο Μακρόν και τον Πρόεδρο Ράντεφ. Φυσικά, γνωρίζετε ότι θα μιλήσουμε για την εξεύρεση λύσης και θα στείλουμε για άλλη μια φορά ένα θετικό μήνυμα στη διμερή φιλία, καλή γειτονία και συνεργασία, αλλά και στις προσπάθειες της Βουλγαρίας για ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθώς και της Βόρειας Μακεδονίας, κάνοντας το βήμα το οποίο περιμέναμε τόσο καιρό», επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ.

Υπενθύμισε ότι πρόκειται για μια Σύνοδο Κορυφής για την υποστήριξη των Δυτικών Βαλκανίων με συμπεράσματα.

Ο Ζάεφ επανέλαβε επίσης ότι αναμένει σαφή μηνύματα στη Βόρεια Μακεδονία και σαφή μηνύματα σε ολόκληρα τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το επίκεντρο των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής φαίνεται να είναι στους Ράντεφ και Ζάεφ, αν κρίνουμε από το πρόγραμμα που περιγράφεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 07:30, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Όλιβερ Βαρέλι και ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα προσκαλούν τον Ζάεφ και τον Ράντεφ  σε κοινή συνάντηση και στις 9:00  αρχίζει η συνάντηση του Ζάεφ, Ράντεφ, Μέρκελ και Μακρόν.

novatv.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr