Λιβύη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί την Τουρκία να ανοίξει προξενείο στη Βεγγάζη


Οκτώβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Γιούσεφ Αλ Ακούρι, κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει προξενείο στη Βεγγάζη και να διευκολύνει τη χορήγηση βίζας σε Λίβυους πολίτες.

Ο Αλ Ακούρι τόνισε, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσω τηλεδιάσκεψης με μέλη της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης τη σημασία της εξόδου όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη χώρα και η Τουρκία να έχει ρόλο στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη σταθερότητα της Λιβύης και την επιτυχία των εκλογών του Δεκεμβρίου.

Τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την επιστροφή των τουρκικών εταιρειών για να συνεχίσουν τα έργα τους στη Λιβύη, εκφράζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης και της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό περιλαμβάνει το διοικητικό επίπεδο και η συνεχής ανταλλαγή απόψεων για να διαμορφωθεί ένας κοινός τόπος εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου.

 

Με τη σειρά του, ο βουλευτής Σαλέμ Ακνάν ζήτησε την εναέρια  σύνδεση από τις ανατολικές και νότιες περιοχές με την Τουρκία και η Τουρκία να είναι φίλη με όλους τους Λίβυους, όπως την περιέγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Τουρκίας-Λιβύης,  Αχμέντ Γιλντίζ, προήδρευσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη του είδους μεταξύ των δύο πλευρών από τότε που οι σχέσεις ήταν τεταμένες, με φόντο την επέμβαση της Τουρκίας στη λιβυκή κρίση και τη διατήρηση στρατιωτικής βάσης για τις δυνάμεις της στη Λιβύη.

Libya Akhbar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr