Σκόπια: Ιδρύεται Κόμμα Βουλγάρων με στόχο να κυβερνήσει τη χώρα


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε τον πυρήνα του κόμματος και να παρουσιάσουμε την ηγεσία. Στόχος μας είναι οι Βούλγαροι στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να κυβερνήσουν τη χώρα».

Αυτό δήλωσε ο Βίκτορ Στογιάνοφ από το (βουλγαρικό) «Ίδρυμα Μακεδονία» της Σόφιας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Ιδρύματος Μακεδονία», Στογιάνοφ, «το Ίδρυμα στοχεύει να κάνει τη βουλγαρική και τη (σλαβο)μακεδονική κοινωνία μία κοινωνία σε δύο χώρες. Να χτίσει γέφυρες μεταξύ μας σε όλους τους τομείς της ζωής, ιδίως οικονομικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και δημόσιους.

 Το Ίδρυμα αυτό ήταν το πρώτο που χτύπησε πρόσφατα τον κώδωνα του κινδύνου για τη βεβήλωση των βουλγαρικών μνημείων στην περιοχή του Καβαντάρτσι, γι’ αυτό και τα υπουργεία εξωτερικών των δύο χωρών αντάλλαξαν επιστολές.

Ενώ το υπουργείο της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι δεν βεβηλώθηκε κανένα βουλγαρικό νεκροταφείο στη διάνοιξη της εθνικής οδού, το βουλγαρικό ίδρυμα επέμεινε στις θέσεις του.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ψέματα ότι δεν υπήρχαν στρατιωτικά νεκροταφεία κατά μήκος της εθνικής οδού. Αφού αποκτήσω τα έγγραφα για τα δύο στρατιωτικά νεκροταφεία από το Βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας, θα ζητήσω συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ για να εξηγήσω γιατί η χώρα που παραβιάζει  τις Προϋποθέσεις της Σύμβασης της Γενεύης εκφράζοντας μίσος μεταξύ των λαών !!!;», έγραψε ο Στογιάνοφ στο Facebook.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr