«Έχει καρκίνο ο Ερντογάν, θα φύγει πολύ σύντομα ο φίλος των Αλβανών»

 


Ο τίτλος από το αλβανικό δημοσίευμα η φωτό  από την ισραηλινή kikar.co.il

Οκτώβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Τα παγκόσμια ΜΜΕ αναφέρονται όλο και περισσότερο στην υγεία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και στην τύχη του ΑΚΡ μετά από αυτόν, επειδή ο αρχηγός του τουρκικού κράτους έχει αρχίσει να έχει προβλήματα ενώ συμμετέχει σε ορισμένες δημόσιες δραστηριότητες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Το «Foreign Policy» γράφει ότι ο Ερντογάν θεωρεί σχεδόν αδύνατο να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας μέχρι τις εκλογές του 2023 λόγω προβλημάτων υγείας. Οι Τούρκοι αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι μιλούν για καρκίνο στο παχύ έντερο, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες είναι πολύ επιφυλακτικές για την υγεία του Τούρκου ηγέτη.

Η «Foreign Policy» προβλέπει ακόμη και μια γρήγορη αποχώρηση του Ερντογάν από την πολιτική σκηνή, απαριθμώντας τις στιγμές που φαινόταν καταδικασμένος.


«Οι καταστάσεις, όπως όταν αποκοιμιέται σε δημόσιες δραστηριότητες ή που δεν μπορεί να περπατήσει ζητώντας τη βοήθεια της γυναίκας του και των σωματοφυλάκων του έχουν γίνει πλέον φυσιολογικές για τον Τούρκο ηγέτη», γράφει το αμερικανικό «Foreign Policy».

Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή «News13», όπως και άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης,  γράφουν ότι μετά την αποχώρησή του, ο Ερντογάν θα αφήσει ως διάδοχο τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έχει σχηματίσει επίσης τον κύκλο των υποστηρικτών του μεταξύ της κυρίαρχης ελίτ της σημερινής Τουρκίας.

«Ο Ακάρ έχει διαμορφώσει τον στρατό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ερντογάν και τώρα θεωρείται διάδοχος της εξουσίας του», έγραψαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία του Ερντογάν είναι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο γαμπρός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Μια τέτοια κατάσταση αναμένεται να φέρει εντάσεις στην τουρκική πολιτική τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, καθώς μόνο ο Ερντογάν ήταν αυτός που μπορούσε να κρατήσει όλους αυτούς τους χαρακτήρες στη γραμμή. Μετά την αποχώρησή του, η κατάσταση φαίνεται να είναι καταστροφική, σύμφωνα με το «News13».

Newselit.com.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr