Ο Σύνδεσμος Ιμάμηδων Αλγερίας υποστήριξε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

 Οθωμανικό παλάτι στην Αλγερία, σημερινό μουσείο της εποχής


Οκτώβριος 12, 2021. Ελλάδα.

 

Ο ισλαμικός κλήρος της Αλγερίας μέσω του Συνδέσμου του, υποστήριξε την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 11 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah στις 12 Οκτωβρίου, επικαλούμενη το πρακτορείο Anadolu.

Ο  Αμπντούλ Ράζακ Κασούμ, πρόεδρος του Συνδέσμου, έγραψε στην εφημερίδα Al-Basair:

«Οι Οθωμανοί που έφτασαν στην Αλγερία δεν ήρθαν ως αποικιοκράτες, αλλά (έφτασαν) μετά από πρόσκληση των Αλγερινών ... για να τους βοηθήσουν να νικήσουν την επιθετικότητα των Ισπανών σταυροφόρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αντίθεση με τη Γαλλία, οι Οθωμανοί δεν σκότωσαν τους Αλγερινούς, δεν κατέστρεψαν τα εδάφη τους και δεν λεηλάτησαν τον πλούτο τους, αντίθετα, οι Αλγερινοί « κατείχαν μεγάλο πλούτο (υπό τους Οθωμανούς)». 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συνδέσμου Ulema, η γαλλική κυριαρχία έφερε «τραγωδία » και «βάσανα» στην Αλγερία και τον λαό της.

 Η εφημερίδα Al-Basair συνδέεται με την Ένωση Μουσουλμάνων Ουλεμά της Αλγερίας. 

Το άρθρο του Κασούμ ήταν μια απάντηση σε μια δήλωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν , ο οποίος συνέκρινε την οθωμανική περίοδο στην ιστορία της Αλγερίας (1514-1830) με την αποικιοκρατία και δήλωσε ότι το έθνος της Αλγερίας εμφανίστηκε κατά την εποχή της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας.

EADaily.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr