Η Ρωσία ενδέχεται να απαντήσει σύντομα στη χρήση τουρκικών UAV από την Ουκρανία


Νοέμβριος 1, 2021. Ελλάδα.

Η Ρωσία μπορεί να μην περιοριστεί σε σκληρά λόγια προς την Ουκρανία μετά τη χρήση του drone Bayraktar στο Ντονμπάς, γράφει ο αρθρογράφος Μαρκ Επίσκοπος σε άρθρο του  στο αμερικανικό περιοδικό The National Interest. 

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ένα τουρκικής κατασκευής επιθετικό drone Bayraktar στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με το αρχηγείο, το drone με κατευθυνόμενες βόμβες «κατέστρεψε πυροβόλα του εχθρού».

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι η απάντηση του Κρεμλίνου σε αυτές τις υποτιθέμενες «προκλήσεις» μπορεί να ξεπεράσει τα σκληρά λόγια», είπε ο Επίσκοπος.

Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία φέρεται να μεταφέρει στρατεύματα στα δυτικά της σύνορα.

Ο συγγραφέας του άρθρου σημείωσε ότι η αγορά και η ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Κίεβο αναζωπύρωσε τη σύγκρουση στο Ντονμπάς και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωσή του.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι η χρήση τουρκικών drones κοντά στη γραμμή επαφής παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά η Ουκρανία δεν συμφωνεί με αυτό», κατέληξε ο παρατηρητής.

Νωρίτερα, η Washington Post έγραψε , επικαλούμενη πηγές, ότι ορισμένοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν για την υποτιθέμενη «επαναφορά της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων» κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το Κίεβο και τα δυτικά κράτη εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για την υποτιθέμενη «κλιμάκωση επιθετικών ενεργειών» της Μόσχας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας. 

Με τη σειρά του, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά τη διακριτική της ευχέρεια, αλλά δεν απειλεί κανέναν και κανείς δεν πρέπει να ενδιαφέρεται.

Η Μόσχα, σχολιάζοντας την προμήθεια drones από την Τουρκία στην Ουκρανία, τόνισε επίσης ότι οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες και αποσταθεροποίηση της κατάστασης στα νοτιοανατολικά της χώρας.

eadaily.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr