Λιβύη: «Πέντε δυτικές χώρες τονίζουν την ανάγκη του καθορισμού ημερομηνίας για τις εκλογές»


Δεκέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

 

Πέντε δυτικές χώρες τόνισαν, σήμερα Παρασκευή, την ανάγκη καθορισμού νέας ημερομηνίας για τις προεδρικές εκλογές της Λιβύης, μετά την αποτυχία διεξαγωγής τους στην ημερομηνία που είχε οριστεί., γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία ζήτησαν άμεσα τον καθορισμό νέας ημερομηνίας για τις προεδρικές εκλογές στη Λιβύη, σύμφωνα με την ‘dostor.org’.

Οι πέντε χώρες ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της Λιβύης να σεβαστούν τις προσδοκίες του λιβυκού λαού για γρήγορες εκλογές θέτοντας γρήγορα προθεσμία για τις εκλογές και δημοσιεύοντας τον τελικό κατάλογο των προεδρικών υποψηφίων χωρίς καθυστέρηση». 

Η δήλωση εξήρε την τεχνική και υλικοτεχνική προετοιμασία που έγινε από την Ύπατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως ορίζεται στον οδικό χάρτη του Λιβυκού Πολιτικού Φόρουμ, το οποίο εγκρίθηκε με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας αριθ. 2570 (2021).

Η δήλωση ανέφερε ότι ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές θα επιτρέψουν στον λιβυκό λαό να εκλέξει μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση ενότητας και να ενισχύσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Λιβύης.

Οι πέντε χώρες ανέφεραν ότι η μεταφορά της εξουσίας από την τρέχουσα προσωρινή εκτελεστική αρχή στη νέα εκτελεστική αρχή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των άμεσων κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Πρόσθεσε ότι για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις συμφερόντων και να προωθηθούν οι ίσες ευκαιρίες, «οι υποψήφιοι που καταλαμβάνουν θέσεις σε δημόσιους φορείς θα πρέπει να συνεχίσουν να μην τις πληρώνουν μέχρι να ανακοινωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr