Αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε κι άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία


Ιανουάριος 25, 2022. Ελλάδα.

Αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά προσγειώθηκε στο Κίεβο την Τρίτη.

Πρόκειται  για το τρίτο φορτίο πακέτου ασφαλείας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας καθώς προετοιμάζεται σε μια πιθανή ρωσική εισβολή.

 

«Οι εταίροι μας αυξάνουν το ποσό της στρατιωτικής βοήθειας», είπε ο υπουργός Άμυνας  Ολέκσιι Ρεζνίκοφ στους δημοσιογράφους πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου.

«Σήμερα δεχόμαστε το τρίτο αεροπλάνο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέρος αυτής της βοήθειας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο ισχυρότερος υποστηρικτής της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια νέα επίθεση από τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της κοντά στα ουκρανικά σύνορα.  Παρόλο που η Μόσχα συνεχίζει να αρνείται ότι σχεδιάζει επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία πέρυσι και περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη βοήθεια, αλλά επέκρινε τη μερική απόσυρση του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ και του λοιπού προσωπικού της πρεσβείας, χαρακτηρίζοντάς την ως «πρόωρο» βήμα.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr