Γερμανός πράκτορας: Οι Ρώσοι κυνηγούν τον Ζελένσκι να τον ‘καθαρίσουν’

 Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε στο Facebook, ότι χαρακτηρίστηκε ως Νο 1 εχθρός του Πούτιν


Φεβρουάριος 25, 2022. Ελλάδα.

 

Η κατάσταση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζει να επιδεινώνεται δραματικά.

 Εμπειρογνώμονες του στρατού και των πληροφοριών είναι βέβαιοι ότι ο Πούτιν θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 «Τον κυνηγούν στο Κίεβο», είπε ο πρώην πράκτορας των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών- BND Γκέρχαρντ Κόνραντ στο FOCUS Online.

Λίγο περισσότερο από 24 ώρες μετά το πρώτο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία, το δεύτερο κύμα κυλάει προς τη χώρα της Μαύρης Θάλασσας. Σκοπεύουν να χτυπήσουν την πρωτεύουσα Κίεβο με πλήρη ισχύ. 

Ο δεσποτικός Πούτιν ρίχνει ρουκέτες στην πόλη των εκατομμυρίων από τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαριά τεθωρακισμένοι σχηματισμοί πλησιάζουν τη μητρόπολη με τους σχεδόν τρία εκατομμύρια κατοίκους.

Ενώ ο κόσμος εξακολουθεί να στέκεται εκεί με το στόμα ανοιχτό και με τρόμο ανακαλύπτει ότι ο Ρώσος ηγεμόνας με το παλιό σοβιετικό στυλ, θέλει τώρα να καταπιεί ένα κυρίαρχο, ελεύθερο κράτος με μια στρατιωτική εισβολή καθώς η κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα χειροτερεύει τώρα δραματικά λεπτό προς λεπτό.

 

«Η δολοφονία του Ζελένσκι είναι μέρος του εκφοβισμού της Ουκρανίας»

 

Ο ηγεμόνας της Μόσχας δεν διεξάγει άμεσο πόλεμο κατά του πληθυσμού, συμφωνούν κορυφαίοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, παρά τη φρίκη για την εισβολή. 

Ο Πούτιν θέλει να καταλάβει τη χώρα και να την ενσωματώσει στη Ρωσία, γι' αυτό χρειάζεται τους Ουκρανούς, που είναι ‘Ρώσοι’ για αυτόν, παρόλο που δεν θέλουν να είναι.

Υπάρχει όμως μια εξαίρεση που θα μπορούσε να έχει τραγικό συμβολικό αποτέλεσμα:

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 44 ετών,  είναι παντρεμένος , πατέρας δύο παιδιών - και Πρόεδρος της Ουκρανίας. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Ζυρίχης. Άλμπερτ Στάχελ. δεν έχει καμία αμφιβολία:

«Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ζελένσκι . Η εξάλειψη της πολιτικής ηγεσίας είναι μέρος του εκφοβισμού του ουκρανικού λαού», είπε ο Στάχελ στο FOCUS Online.

Τώρα ξεκινά το σκοτεινό κεφάλαιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Οι ειδικοί είναι επίσης βέβαιοι ότι το κυνήγι του Πούτιν για τον Ζελένσκι είναι πιθανό να εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα σκοτεινό κεφάλαιο στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 Ήταν ο ίδιος ο Ζελένσκι που, σε μια τηλεφωνική συνομιλία την ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, είπε στον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ (ÖVP) ότι έκανε ρεπορτάζ από μια χώρα «όπου δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό  θα υπάρχει και επικοινωνεί ως Πρόεδρος, χωρίς να ξέρει πόσο ακόμα θα είναι στη ζωή».

Σε μια εμφάνισή του σε βίντεο μπροστά από έναν ανοιχτό πράσινο τοίχο που γράφει «Πρόεδρος της Ουκρανίας», ο 44χρονος, φορώντας ένα πράσινο πουλόβερ, εξήγησε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εχθρός με έβαλε στο στόχο νούμερο 1, στόχος της οικογένειάς μου νούμερο 2».

 Την ίδια στιγμή ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει το Κίεβο. Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο πρώην τηλεοπτικός κωμικός και πτυχιούχος νομικής, ο οποίος εξελέγη 6ος Πρόεδρος της Ουκρανίας τον Μάιο του 2019, κρύβεται σε μια μυστική τοποθεσία σε ένα καταφύγιο κάπου στο Κίεβο.

Αλλά πόσο καιρό μπορεί να κρύβεται ο Ζελένσκι στο Κίεβο;

 

Πρώην κορυφαίος πράκτορας: «Ο γενναίος αντεργκράουντ Ζελένσκι δεν είναι επιθυμητός για το Κρεμλίνο»


Ο Γκέρχαρντ Κόνραντ, μέχρι πρόσφατα ο κορυφαίος πράκτορας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), πιστεύει επίσης ότι είναι πολύ πιθανό ο Πούτιν να προσπαθήσει να εξαλείψει τον Ουκρανό πρόεδρο. 

«Ένας Ουκρανός πρόεδρος που, ως θαρραλέος αντεργκράουντ ηγέτης, οργανώνει αντίσταση ενάντια στη ρωσική κατοχή, δεν είναι επιθυμητή επιλογή από την άποψη του Κρεμλίνου.

 Επομένως, από την οπτική γωνία του Πούτιν, η εξάλειψη του Ζελένσκι θα ήταν απλώς μια «πρακτική λύση»», εξηγεί ο ειδικός των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως ο Στάχελ, ο Κόνραντ πιστεύει επίσης ότι το μήνυμα που θα σταλεί από μια τέτοια ενέργεια θα ήταν προς το συμφέρον των Ρώσων:

«Η φήμη του Πούτιν έχει καταστραφεί ούτως ή άλλως, οπότε δεν έχει σημασία, ακόμα κι αν αυτό ακούγεται κυνικό να μην το κάνει,  θα ήταν ένα άλλο θύμα πολέμου. Η απουσία του σημαντικότερου πολιτικού και στρατιωτικού υπεύθυνου λήψης αποφάσεων θα συνέβαλλε σε έναν επιχειρησιακό κατακερματισμό της αντίστασης. Η είδηση ​​του θανάτου του Ζελένσκι από ρωσικές οβίδες ή ρουκέτες θα ήταν ένα μήνυμα που θα είχε τη δύναμη να ακρωτηριάσει πραγματικά την αντίσταση στην Ουκρανία».

Η δολοφονία θα ήταν διαφορετική από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

 

Ωστόσο, ο Κόνραντ προσθέτει ότι ο Πούτιν δύσκολα θα το έκανε αυτό με το ύφος της αμερικανικής δράσης «Geronimo» του Μπαράκ Ομπάμα στη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν. 

«Μάλλον, θα προσπαθήσει να το κάνει να μοιάζει με παράπλευρη στρατιωτική απώλεια.» Επομένως, πρόκειται για τη σκηνοθεσία μιας στρατιωτικής κατάστασης ικανής να κρύψει τον πραγματικό λόγο για μια στοχευμένη θανατηφόρα επίθεση.

Για έναν άνθρωπο όπως ο Πούτιν, που τελικά αποκαλύφθηκε στον κόσμο ως διαστρεβλωτής επιτιθέμενος στην Ουκρανία, αυτό θα έπρεπε να είναι παιδικό παιχνίδι. 

«Αρκεί να υποθέσει κανείς μια κατάσταση τακτικής απειλής κατά των δικών του στρατευμάτων, η οποία απαιτεί τη χρήση πυραύλων ή αρμάτων μάχης. Στο τέλος θα ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν ότι ο Ζελένσκι ήταν εκεί», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

 

focus.de

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr