Ουκρανία: Ανεστάλησαν οι δραστηριότητες δέκα φιλορωσικών κομμάτων

Ανεστάλη η δραστηριότητα των φιλορωσικών κομμάτων, μεγαλύτερο των οποίων είναι η "Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης- Για τη Ζωή"



Μάρτιος 20, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανέστειλε τις δραστηριότητες της Πλατφόρμας της Αντιπολίτευσης για τη Ζωή, και δέκα άλλων φιλορωσικών πολιτικών κομμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι δραστηριότητες των πολιτικών που στοχεύουν στη διάσπαση ή τη συνεργασία δεν θα είναι επιτυχείς, αλλά θα λάβουν σκληρή απάντηση. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας αποφάσισε, λόγω της κατάστασης του πολέμου πλήρους κλίμακας που εξαπέλυσε η Ρωσική Ομοσπονδία, και των πολιτικών δεσμών που έχει ένας αριθμός πολιτικών κομμάτων με αυτό το κράτος,  ότι πρέπει να ανασταλεί οποιαδήποτε δραστηριότητα τους κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου», είπε ο Ζελένσκι.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας έλαβε εντολή να λάβει αμέσως «αποφασιστικά μέτρα σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων αυτών των πολιτικών κομμάτων».

Πρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος  «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης- Για τη Ζωή» είναι ο Βίκτορ  Μεντβεντσούκ, ένας Ουκρανός πολιτικός με στενούς προσωπικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις 19 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επέβαλε κυρώσεις στην περιουσία του Μεντβεντσούκ και της συζύγου του Οξάνα Μαρτσένκο. Πριν από αυτό, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι  επέβαλε την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας σχετικά με κυρώσεις κατά του βουλευτή του κόμματος  «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης- Για τη Ζωή» και του συμμάχου του Μεντβεντσούκ, Τόμα Κοζάκ  και οκτώ νομικών προσώπων και απαγόρευσε τη μετάδοση στην Ουκρανία των τηλεοπτικών του καναλιών 112 Ukraine, NewsOne και ZiK.

Ο Μεντβεντσούκ βρισκόταν στην Ουκρανία σε κατ' οίκον περιορισμό όλο το εικοσιτετράωρο για το γεγονός της εσχάτης προδοσίας και της βοήθειας σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά αργότερα το προληπτικό μέτρο άλλαξε.

unian.net, ru.krymr.com,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr