Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία


Μάρτιος 30, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, δήλωσε ότι η δημοκρατία σκοπεύει να λάβει νομικά μέτρα στο εγγύς μέλλον για να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Τη δήλωση του Μπιμπίλοφ επικαλέστηκε το Γραφείο Τύπου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

«Πιστεύω ότι η ενοποίηση με τη Ρωσία είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Ο δρόμος μας. Οι φιλοδοξίες του λαού. Και θα προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Θα λάβουμε τα κατάλληλα νομικά μέτρα στο εγγύς μέλλον. Η Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας θα είναι μέρος της ιστορικής πατρίδας - τη Ρωσία», - αναφέρει στη δήλωση.

Σύμφωνα με τον Μπιμπίλοφ, ο Οσετιακός λαός είναι διχασμένος και ο ιστορικός και στρατηγικός του στόχος είναι η «ενοποίηση στο πλαίσιο ενός κράτους».

«Αυτό το κράτος είναι η Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ο Μπιμπίλοφ.

«Ο λαός μας έχει θέσει επανειλημμένα αυτόν τον στόχο, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικότητα το αιώνιο όνειρό μας το 2014, όταν η Κριμαία επέστρεψε στο λιμάνι της. Χάσαμε τότε την ευκαιρία μας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», πρόσθεσε.

interfax.ru, rbc.ru,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr