Ρωσία: Έλληνας δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε ρεπορτάζ από τη Μόσχα ενώ βρισκόταν σπίτι του στην Αθήνα…


Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.

Οι επικεφαλής της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας ΕΡΤ αποβλήθηκαν προσωρινά από το σωματείο δημοσιογράφων των ημερήσιων εφημερίδων της Αθήνας, ΕΣΗΕΑ, για παραπληροφόρηση κατά την κάλυψη γεγονότων της Ουκρανίας, μετέδωσαν ελληνικά ΜΜΕ, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Η ΕΣΗΕΑ ανέφερε ότι ο «ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα» πράγματι μίλησε για τα γεγονότα ενώ καθόταν στο σπίτι του στην Αθήνα, καθώς η τηλεοπτική εταιρεία της ΕΡΤ παραπλάνησε τους τηλεθεατές, ανέφερε το σωματείο, όπως δημοσιεύει το RIA Novosti επικαλούμενο την Αυγή.

«Επί 15 μήνες δουλειάς στην ΕΡΤ, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ δεν μετέδωσε ούτε ένα ρεπορτάζ από τη Μόσχα και η ελληνική πρεσβεία και το υπουργείο Εξωτερικών παρατήρησαν την απουσία του. Η ΕΡΤ υποστήριξε ότι είχε προβλήματα υγείας», αναφέρει το δημοσίευμα.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας διαγράφηκε από το σωματείο και τέθηκε σε αναστολή για τρεις μήνες. 

Οι υφιστάμενοί του τιμωρήθηκαν αυστηρότερα: ο Φώτης Καφαράκης, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ειδήσεων και ενημέρωσης, και ο Γιάννης Τρούπης, επικεφαλής του τμήματος ειδήσεων και ενημέρωσης, τέθηκαν σε αναστολή για έξι μήνες.

Αποκλείστηκε για δύο μήνες η υπεύθυνη του διεθνούς δελτίου της ΕΡΤ Άννα Παπασωτηρίου.

vz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr