Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το 4ο γεωτρύπανό μας θα κάνει γεωτρήσεις στη «Γαλάζια Πατρίδα»


Ιούλιος 6, 2022. Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων  Φατίχ Ντονμέζ [Fatih Dönmez] προέβη σε αξιολογήσεις για το πλοίο γεωτρήσεων  Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο επισκέφθηκε στο λιμάνι Taşucu (Όρμοι) της Μερσίνας.

Ο Ντονμέζ επεσήμανε ότι το πλοίο είναι ένα από τα πέντε πλοία στον κόσμο, το οποίο ονομάζεται ως 7η γενιάς, προσθέτοντας ότι το Αμπντουλχαμίντ Χαν, το 4ο πλοίο γεωτρήσεων που θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων της Τουρκίας, διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είπε: «Εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας στις δικές μας περιοχές θαλάσσιας επιρροής στη Γαλάζια Πατρίδα. Το συνεχίζουμε εδώ και χρόνια. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα πλοία γεώτρησης βαθέων υδάτων του στόλου μας. Πρώτα ο Fatih, μετά το Yavuz και τελικά το Kanuni εντάχθηκαν στον στόλο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού στόλου της Τουρκίας συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ντονμέζ είπε: «Πρέπει να ενισχύσουμε τον στόλο και το ανθρώπινο δυναμικό σας για να επιτύχουμε τους στόχους. Τώρα πλησιάζουμε στο τέλος της δουλειάς μας για να προετοιμάσουμε το τελευταίο μας πλοίο για την πρώτη του αποστολή».

Όπως είπε το πλοίο Αμπντουλχαμίντ Χαν είχε τεχνολογία διευκόλυνσης, ο Ντονμέζ είπε, «Το πλοίο μας θα μεταβεί στην πρώτη θέση αποστολής το πρώτο μισό του Αυγούστου. Συζητούνται 5-6 εναλλακτικές λύσεις για την πρώτη τοποθεσία αποστολής. Θα κάνουμε υπομονή για άλλη μια μήνα, ελπίζω. Η τοποθεσία της αποστολής πιθανότατα θα είναι η Μεσόγειος».

Ο υπουργός Ντονμέζ αναφέρθηκε επίσης στις μελέτες που σχετίζονται με το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και είπε: «Η αποστολή του πλοίου Castoro 10 σε ρηχά μέρη πρόκειται να τελειώσει. Το πλοίο Castorone θα κάνει την τοποθέτηση σωλήνων στα βαθιά τμήματα της θάλασσας. Μάλλον θα ξεκινήσει τις πρώτες του δραστηριότητες στις γιορτές».

Independent Türkçe

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr