Ρώσοι πράκτορες σε θέσεις κλειδιά στην Ουκρανία τοποθετήθηκαν πριν την εισβολή (έρευνα)


Ιούλιος 29, 2022. Ελλάδα.

Αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας ήταν η επιβεβαίωση, βάσει στοιχείων, για την μακροχρόνια στόχευση του Κρεμλίνου να τοποθετήσει στο ουκρανικό κράτος μυστικούς πράκτορες.


Πέντε άτομα που γνώριζαν τις προετοιμασίες της Μόσχας - σύμφωνα με το Sky News - είπαν ότι οι πολεμικοί σχεδιαστές του Βλαντίμιρ Πούτιν πίστευαν ότι η Ρωσία θα χρειαζόταν μόνο μια μικρή στρατιωτική δύναμη και λίγες μέρες για να αναγκάσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία είχε πράκτορες στους τομείς της άμυνας, ασφάλειας και επιβολής του νόμου της Ουκρανίας,  μέχρι τη στιγμή της εισβολής.

Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι Ρώσοι πράκτορες στάλθηκαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ πέρυσι για να δωροδοκήσουν αξιωματούχους και να προετοιμάσουν μια αναίμακτη εξαγορά.

Τα δικαστικά έγγραφα και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι ο αρχηγός ασφαλείας του Τσερνόμπιλ Βαλεντίν Βίτερ είναι υπό κράτηση και υπό έρευνα.

 Απόσπασμα από το κρατικό μητρώο προκαταρκτικών ερευνών δείχνει επίσης ότι ο Βίτερ είναι ύποπτος για προδοσία - αν και ο δικηγόρος του λέει ότι αυτό είναι αβάσιμο.

Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια του Κρεμλίνου δήλωσαν επίσης ότι η Μόσχα δεσμεύεται για την ενεργοποίηση πρακτόρων στο πλαίσιο του ουκρανικού μηχανισμού ασφαλείας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr