Έντι Ράμα: Το Κοσσυφοπέδιο έχει δύο δρόμους, πόλεμο ή «Ανοιχτά Βαλκάνια»


«Ράμα: Το Κοσσυφοπέδιο έχει δύο δρόμους-  πόλεμο ή «Ανοιχτά Βαλκάνια»- μπορώ να διαφωνήσω με τον Βούτσιτς», γράφει το δημοσίευμα.

Αύγουστος 2, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε στις εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου 100%, αναφέρει η Gazeta Express.

«Η χθεσινή εκδήλωση είναι μια αντανάκλαση της βαθιάς δυσκολίας που υπάρχει σε αυτή τη σχέση και την άσκηση κυριαρχίας σε ολόκληρη την επικράτεια του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, βάσει της συμφωνίας που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας στις Βρυξέλλες. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζω 100 τοις εκατό η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου να εφαρμόσουν τη συμφωνία», είπε. είναι ο Ράμα.

Μεταξύ άλλων, ο Ράμα εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας ότι πήραν τη σωστή απόφαση εφαρμόζοντας την αμοιβαιότητα και στη συνέχεια την ανέβαλαν για 30 ημέρες και ότι σε τέτοιες καταστάσεις το Κοσσυφοπέδιο έχει δύο δρόμους, ο ένας είναι η επιστροφή και ο πόλεμος, και το άλλο είναι να κάτσουμε στο τραπέζι των Ανοιχτών Βαλκανίων».

Ο Ράμα συνεχάρη τον Κούρτι για την αυτοσυγκράτηση του και που άκουσε τους συμμάχους του (Αμερικανούς).

«Αυτές οι καταστάσεις δεν δείχνουν ότι τα Ανοιχτά Βαλκάνια είναι περιττά ή λάθος. Δεν δείχνουν ότι η προσέγγισή μας στη Σερβία και η πολιτική προσέγγισης είναι περιττή, αυτές οι καταστάσεις δείχνουν γιατί χρειάζονται τα Ανοικτά Βαλκάνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να έρθει και να καθίσει στο τραπέζι των Ανοικτών Βαλκανίων.

 Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ο πόλεμος, από τον οποίο κανείς δεν κερδίζει, ο άλλος είναι να οικοδομήσουμε την ειρήνη. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε την ειρήνη στα παιδιά μας." είπε ο Ράμα.

Πρόσθεσε ότι η φιλική του σχέση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δεν τον εμποδίζει να χωρίσει τους δρόμους του, όπου διαφωνεί.

«Η Σερβία είναι εδώ, το Κοσσυφοπέδιο είναι εδώ, δεν πάει πουθενά», είπε ο Ράμα.

 

kosovo-online.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr