Η πρόεδρος της Ελλάδας θα επισκεφθεί νησιά που απέχουν 1,8 χλμ από την Τουρκία… (τούρκικο δημοσίευμα)


Σεπτέμβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Μετά την παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα, το «Μην ξεχνάς τη Σμύρνη, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε μια αξιοσημείωτη κίνηση από την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ότι η Πρόεδρος της Ελλάδας θα επισκεφθεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές.

 

Η πρόεδρος της Ελλάδας θα επισκεφθεί τα νησιά

 

Ενώ τα βλέμματα του κόσμου ήταν στραμμένα στο Αιγαίο λόγω έντασης, μια αξιοσημείωτη κίνηση ήρθε από την Ελλάδα.

  Ανακοινώθηκε ότι η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί από αύριο τα 4 γειτονικά νησιά της Τουρκίας και τις βραχονησίδες που είναι οπλισμένες από την Ελλάδα, αν και δεν είναι δυνατή η διευθέτηση, σύμφωνα με τη Συμφωνία της Λωζάνης.

 

Θα έρθει και στο νησί που απέχει 1,8 χλμ από την Τουρκία


Η επίσκεψη αυτή της Σακελλαροπούλου θεωρήθηκε ως επίσκεψη για το ηθικό στους συνοριοφύλακες και τους πολίτες της περιοχής σε μια περίοδο που κλιμακώνονταν οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ανακοινώθηκε ότι η Ελληνίδα πρόεδρος  θα επισκεφθεί τη Ρόδο και τη Χάλκη, καθώς και τα νησιά Καστελόριζο και Μεγίστη απέναντι από την περιοχή του Κας της Αττάλειας,  από την οποία απέχει μόλις 1,8 χιλιόμετρα από την Τουρκία.

 

 Θα συμμετέχει σε τελετές

 

Ανακοινώθηκε ότι η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα ξεκινήσει την επίσκεψή στη Χάλκη, θα λάβει τον τίτλο της επίτιμου δημότη.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι θα παρακολουθήσει το 4ο Διεθνές Συνέδριο για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και για τα 40 χρόνια από τη Διεθνή Σύμβαση του Montego Bay του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, όταν παρακολουθήσει το συμπόσιο θα επισκεφθεί το Καστελόριζο και τη Μεγίστη και παραστεί σε τελετές που θα γίνουν εκεί.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιστρέψει στην Αθήνα από το αεροδρόμιο της Ρόδου το βράδυ της ίδιας ημέρας.

sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr