Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Ουκρανίας: Η Ρωσία πολεμά «πρακτικά με το στρατό του ΝΑΤΟ»


Οκτώβριος 15, 2022. Ελλάδα.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Όλγα Στεφανίσινα, είπε στο Newsweek ότι η Ρωσία μάχεται στην πραγματικότητα εναντίον του στρατού του ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμμετοχή της συμμαχίας στη σύγκρουση, γράφει η βουλγαρική ‘Pan’ επικαλούμενη την Gazeta.ru.


Σύμφωνα με αυτήν, η διεξαγωγή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία δίνει στον ρωσικό στρατό «εμπειρία στην πραγματική μάχη με τον στρατό του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι ήδη εκπαιδευμένος σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ <...> είναι εξοπλισμένος με τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι Οι «υπηρεσίες
ασφαλείας» της Ρωσικής Ομοσπονδίας «συσσωρεύουν» δεδομένα.


Η Στεφανίσινα σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει σε μια ειρηνική διευθέτηση όσο η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί «οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή».

Σημειώνεται μετά τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και η Γαλλία αποφάσισε να  δεχθεί Ουκρανούς στρατιώτες για εκπαίδευση σε γαλλικές ειδικές μονάδες.


Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου δήλωσε στο στο Le Parisien ότι η χώρα θα εκπαιδεύσει περίπου 2 χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες, έπειτα από την εκπαίδευση των Ουκρανών στα οβιδοβόλα Caesar που προμηθεύει το Παρίσι στον Ουκρανικό Στρατό.

Επίσης, η Γαλλία σκοπεύει να προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού βεληνεκούς "Krotal", καθώς και συστήματα ραντάρ GM200, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr