Τουρκία: Ο φυλακισμένος Κούρδος Ντεμιρτάς ζήτησε να συναντηθεί με τον φυλακισμένο Κούρδο Οτσαλάν

Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Άγκυρα.

 

Ο πρώην συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών – HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς , ο οποίος κρατείται στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατία, υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με τον ηγέτη του PKK  Αμπντουλάχ Οτσαλάν που είναι σε απομόνωση στη φυλακή του νησιού Ιμραλί.

 Ο Ντεμιρτάς ισχυρίστηκε ότι η απομόνωση που επιβλήθηκε στον ηγέτη του ΡΚΚ Οτσαλάν κλιμάκωσε την ένταση και ότι είναι αντίθετη με το νόμο,  ζήτησε, μάλιστα,  τακτικές συναντήσεις για την οικογένειά του και τους δικηγόρους του.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα T24, ο Ντεμιρτάς έγραψε στην αίτησή του:

«Όπως είναι γνωστό, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ιμραλί, που υπάγεται στο Υπουργείο σας, εδώ και σχεδόν είκοσι τρία χρόνια.

Του στερήθηκε παράνομα το δικαίωμα συνάντησης με την οικογένειά του και τους δικηγόρους του για περισσότερους από είκοσι μήνες Οι ελπίδες για κοινωνική ειρήνη και δημοκρατική λύση στην Τουρκία μεγάλωναν κάθε φορά και η κοινωνία μπορούσε να αναπνεύσει.

Ενώ η χώρα βιώνει σήμερα βαθιά φτώχεια, οικονομική κρίση και κοινωνική ύφεση, η κυβερνητική πολιτική συγκρούσεων και εντάσεων, τόσο εντός όσο και εκτός, προκαλεί μεγάλες απώλειες και δεινά. 

Η μεγαλύτερη προσδοκία του κοινού είναι ότι αυτές οι λανθασμένες πολιτικές θα πρέπει να εγκαταλειφθούν το συντομότερο δυνατό για να έρθει ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας όπου η φτώχεια και η ανεργία θα τερματιστούν.

«Η απομόνωση του Οτσαλάν ανεβάζει την ένταση»

Ωστόσο, η απομόνωση που επιβλήθηκε στον  Αμπντολάχ Οτσαλάν στη φυλακή Ιμραλί, μαζί με πολλές λανθασμένες πολιτικές, τροφοδοτεί αυτό το χαοτικό περιβάλλον και κλιμακώνει την ένταση.

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα για ολόκληρη την Τουρκία αν το υπουργείο σας τερμάτιζε αυτή την πρακτική, η οποία είναι ήδη αντίθετη με το νόμο. 

Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ηθική στάση για όποιον πιστεύει στη δημοκρατική πολιτική και την ειρήνη να σιωπά ή να παρακολουθεί τη θυσία κάθε παιδιού της χώρας ενώ είναι ανεκτίμητη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr